Verhoogt lichaamsbeweging je testosterongehalte? En zo ja, hoe dan?

“Verhoogt lichaamsbeweging je testosterongehalte?” Wil je een duidelijk antwoord op deze vraag?

Nu weet ieder van ons dat lichaamsbeweging een geweldige manier is om spieren en kracht te kweken. Daarnaast speelt testosteron een belangrijke rol speelt bij het verhogen van zowel spiermassa als kracht. De groter vraag is hier echter of lichaamsbeweging ook een rol speelt bij het verhogen van je testosterongehalte!

Het antwoord is JA!

Lichaamsbeweging verhoogt het testosteron en regelmatig trainen levert het maximale voordeel op. Bovendien is het de krachttraining die je waarschijnlijk zal helpen de beste resultaten te behalen wat betreft het verbeteren van testosteron.

Effecten van een laag testosterongehalte omvatten vaak gewichtstoename, overtollig lichaamsvet, een laag libido, depressie, stemmingswisselingen, hoge bloedsuikerspiegels, enz… en of de toename van testosteron door lichaamsbeweging voldoende is om de effecten van een laag testosterongehalte tegen te gaan, hangt af van een aantal factoren: zoals hoe laag je testerongehalte initieel is, hoe oud je bent en hoeveel testosteron je aanmaakt door lichaamsbeweging.

Lees ookTestosteron injecties – voor- en nadelen, moet ik ze gebruiken?

Training en de effecten ervan op je testosteronproductie

Nu je weet dat lichaamsbeweging effectief is in het verhogen van je testosterongehalte, laten we er wat dieper op ingaan …

Hier zijn enkele feiten om te overwegen:

  • Allereerst, zoals hierboven vermeld, is het krachttraining die het beste werkt om je testosterongehalte te verhogen.
  • Ten tweede duurt deze stijging van testosteron ergens tussen de 15-60 minuten na de training.
  • Ten derde zal ’s avonds sporten waarschijnlijk een betere boost geven aan testosteron dan ’s ochtends trainen.
  • Ten slotte hebben nieuwe oefeningen de neiging om een betere boost te geven in vergelijking met oefeningen die je al een tijdje doet. Maar na verloop van tijd past je lichaam zich ook hier aan aan en neemt je testosterongehalte opnieuw af.
Verhoogt lichaamsbeweging je testosterongehalte

Verhoogt lichaamsbeweging je testosterongehalte?

Voordat ik verder ga, moet ik heel duidelijk stellen dat er veel meer onderzoek nodig is om de absolute effecten van lichaamsbeweging op testosteron te bestuderen, maar wat zeker is, is dat als je testosterongehalte heel laag is, een regelmatige en intensieve training je kan helpen om je testosterongehalte te herstellen naar een normaal niveau.

Bovendien is het ook zeker dat lichaamsbeweging een hulpmiddel kan zijn bij het verbeteren van de gezondheid van uw hart en dat het ook de spieren kan vergroten, vet kan verminderen en ook de immuniteit kan verhogen.

Natuurlijk heeft lichaamsbeweging nog tal van andere voordelen, waaronder een betere gezondheid van het hart, meer spiermassa, gewichtsbeheersing en bescherming tegen chronische ziekten.

Oefening bestrijdt obesitas

Een van de meest voorkomende effecten van een laag testosterongehalte bij mannen is een groeiende taille. Testosteron is een hormoon dat de vetverbranding versnelt en wanneer je testeronlevels laag worden, vertraagt ook je metabolisme. Dit leidt vaak tot gewichtstoename en obesitas.

Regelmatig sporten kan een grote stap zijn in de richting van het verbeteren van testosteron en een betere gewichtscontrole.

Of je nu met dumbbells begint te trainen of een cardiotraining volgt, je lichaam krijgt waarschijnlijk zoiezo een testosteronboost, maar het is bekend dat het een betere boost krijgt wanneer je spieren probeert te kweken. Bovendien moet je er rekening mee houden dat meer spieren in je lichaam je helpen om meer vet te verbranden, zelfs wanneer je rust.

Hoe een maximale testosteronboost krijgen door middel van training?

Om een maximale boost van je testerongehalte te krijgen, volgen hier enkele tips die je tijdens de training kan volgen:

Doe combo-oefeningen

Het zijn combo-oefeningen waarvan bekend is dat ze een grote boost geven aan je testosterongehalte, omdat er een aantal spiergroepen bij betrokken zijn. Enkele van de beste voorbeelden van dergelijke oefeningen zijn squats, bankdrukken, rows, deadlifts, enz… Ze kunnen een grote hulp zijn bij het kweken van spiermassa.

Hef zware gewichten

Wat betreft het krijgen van een testosteronboost, is het beter om gewichten te heffen die je tot maximaal 12 keer kan tillen. Nog beter, is een gewicht optillen waarmee je slechts 6-8 herhalingen aankunt.

Zorg voor voldoende rust tussendoor

Om je spieren te laten groeien, moet je ze voldoende rust geven tussen twee trainingssessies. Zo moet je een bepaalde spiergroep minimaal 48 uur laten rusten om goed te herstellen en verder te groeien.

Verhoogt lichaamsbeweging je testosterongehalte

Gebruik een goed dieet

Naast het bovenstaande is het belangrijk om je training te combineren met een goed dieet dat rijk is aan magere eiwitten en arm aan koolhydraten en suikers. Enkele van de beste bronnen van magere eiwitten zijn gevogelte en vis. Je moet ook proberen om Omega 3-vetzuren in je dieet op te nemen, aangezien je lichaam ze nodig heeft om anabole steroïde hormonen zoals testosteron en HGH te produceren.

Probeer een goed testosteronsupplement

Bovendien moet je ook proberen om een goede en natuurlijke testosteronbooster in je dagelijkse routine op te nemen, omdat ze gemaakt zijn met biologische ingrediënten, waaronder kruiden, mineralen en vitamines die de testosteronproductie in je lichaam stimuleren. Ze hebben geen bijwerkingen en krijgen geweldige gebruikersrecensies.

Vergelijkbare berichten