Testosteron stimulerende kruiden – degenen die echt werken

Testosteronstimulerende kruiden zijn een perfecte remedie voor mannen die lijden aan problemen veroorzaakt door lage testosteronniveaus. Enkele van deze veelvoorkomende problemen die kunnen worden aangepakt met testosteronkruiden zijn onder meer een laag libido, verlies van spiermassa, gewichtstoename, erectiestoornissen of seksuele disfunctie enz… Niet alleen dit, dergelijke kruiden kunnen ook een kalmerend effect te hebbenen je helpen om je stress te verminderen.

Kruiden worden al sinds de oudheid gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen bij zowel mannen als vrouwen te corrigeren. Ze vormen een intrinsiek onderdeel van Indiase en Chinese geneeswijzen en worden zelfs vandaag de dag nog gebruikt. Het belangrijkste voordeel van kruidengeneesmiddelen is dat ze, in tegenstelling tot moderne medicijnen, geen negatieve of nadelige bijwerkingen hebben.

Geen wonder dat dergelijke kruidengeneesmiddelen ook in het Westen steeds populairder worden.

Laten we dus eens kijken naar enkele van de beste kruiden die kunnen helpen testosteron in je lichaam op een natuurlijke, veilige en effectieve manier te stimuleren:

Testosteron stimulerende kruiden

1. Panax Ginseng

Laat ik beginnen met het oudste kruid dat de mensheid kent.

Ja!

Ginseng is het oudste kruid dat meer dan 3000 jaar geleden door de Chinezen ontdekt werd en het mooie van dit kruid is dat het sindsdien consequent gebruikt is om verschillende gezondheidsproblemen bij zowel mannen als vrouwen te verlichten.

Ginseng heeft verwarmende eigenschappen en is uitstekend geschikt voor het verhogen van de bloedcirculatie door het lichaam. Wat nog belangrijker is: het is ook bewezen dat het de testosteronproductie bij mannen stimuleert. Dit gecombineerde effect maakt het een perfect ingrediënt voor veel pillen en supplementen voor mannelijke verbetering.

Als je op Google zoekt naar natuurlijke pillen voor mannelijke verbetering, is de kans groot dat 9 van de 10 formules Ginseng als ingrediënt bevatten.

De reden hierachter is simpel………….

Ginseng is een krachtige en effectieve T-booster die niet alleen helpt de energie bij mannen te verhogen, maar ook het testosterongehalte verhoogt. Het is een krachtige libido-booster en seksuele versterker die je ook kan helpen om keiharde erecties te krijgen. Daarnaast is het bekend dat het ook de gezondheid van het sperma verbetert.

Maar dat is niet alles!

Een van de belangrijkste voordelen van ginseng is dat het helpt bij het verminderen van stress, wat toevallig één van de belangrijkste factoren is die het testosteron bij mannen verlagen. Door stress te verminderen, verlaagt het Cortisolgehalte, wat resulteert in een verhoging van je testosteronniveaus.

Testosteron stimulerende kruiden

2. Tribulus Terrestris

Als het gaat om het verbeteren van testosteron, is er geen ander kruid dat kan tippen aan Tribulus Terrestris en Tongat Ali.

Laten we eerst meer te weten komen over Tribulus….

Bekend onder verschillende namen zoals Puncture Vine, Goat’s Head, Devil’s Weed etc. Tribulus is inheems in Zuidoost-Aziatische landen zoals Maleisië en Indonesië. Het wordt al eeuwenlang gebruikt als onderdeel van het traditionele medicijnsysteem.

Tribulus verhoogt niet alleen het testosteron in je lichaam, maar is ook effectief bij de behandeling van zowel erectiestoornissen als vroegtijdige ejaculatie. Dit is de reden waarom het een onderdeel is van veel kruidengeneesmiddelen om mannelijke seksuele disfunctie te behandelen.

Om terug te komen op testosteron, is bekend dat Tribulus de productie van luteïniserend hormoon door je hypofyse verhoogt. Dit hormoon signaleert op zijn beurt de leydigcellen in de testikels om meer testosteron te produceren. Zo helpt Tribulus je lichaam op een indirecte maar duidelijke manier meer testosteron te produceren.

Veel bodybuildingsupplementen bevatten Tribulus als een belangrijk ingrediënt vanwege het vermogen om de testosteronproductie in je lichaam te stimuleren.

3. Tongkat Ali (Long Jack)

Dit is een ander krachtig kruid dat bekend staat om zijn mannelijke versterkende eigenschappen. Tongkat Ali komt uit Maleisië en wordt vaak Maleisische Ginseng genoemd. De wortel van deze plant is zeer effectief in het verhogen van testosteron, het verminderen van stress en het stimuleren van het libido bij mannen.

Tongkat Ali is een struik en de wortel van deze plant is een zeer sterke testosteronbooster. Er zijn een aantal onderzoeken die deze bewering staven.

Een van dergelijke onderzoeken bij oudere mannen toonde aan dat het consumeren van 200 mg Tongkat Ali-extract gedurende 30 dagen het testosterongehalte verhoogde bij 90% van de

proefpersonen. Wat nog interessanter is, is dat dit kruid deze mannen kon helpen hun normale testosteronniveau te bereiken.

Niet alleen dit, er zijn onderzoeken die de bewering ondersteunen dat Tongkat Ali kan helpen de vruchtbaarheid bij mannen te verhogen, ook al is er meer onderzoek nodig voor afdoende resultaten.

Wat wel zeker is, is dat Tongkat Ali kan helpen stress te verminderen. Door dit te doen, verlaagt het het Cortisol-niveau en dit helpt bij het verhogen van de test, aangezien een hoog Cortisol-niveau werkt als een testosteronremmer.

4. Yohimbe

Nu verhuizen we van Zuidoost-Azië naar Afrika!

Yohimbine is een krachtig kruid dat inheems is in Afrikaanse landen en al vele jaren wordt gebruikt als afrodisiacum en seksuele versterker voor mannen.

Yohimbe is een boom die in West-Afrika groeit en Yohimbine is een verbinding die in de bast aanwezig is. Het is de bast van de boom die wordt gebruikt voor het maken van verschillende soorten medicijnen, tabletten en capsules die helpen bij de behandeling van:

impotentie of erectiestoornissen bij mannen pijn op de borst
hoge bloeddruk enz…

Het wordt ook gebruikt voor het verbeteren van atletische prestaties. Een ander veelgebruikt gebruik is in pillen en capsules voor gewichtsverlies, omdat het kan helpen je metabolisme te stimuleren.

Een van de vele voordelen van dit kruid is dat het kan helpen de testosteronniveaus bij mannen te verhogen.

Een paar jaar geleden kwamen echter veel kruidensupplementen met Yohimbe onder de scanner omdat men dacht dat Yohimbe niet echt geschikt is voor mannen met een hartaandoening en het de werking van het hart kan verstoren. Daarom moet voorzichtigheid en zorg in acht worden genomen voordat een supplement voor mannelijke verbetering met Yohimbe erin wordt ingenomen.

5. Horny Goat Weed

Nou, de naam zegt het al!

Je kunt de essentie van wat dit kruid kan doen echt begrijpen door de naam te lezen. Ja! Horny Goat Weed kan wonderen doen voor je libido en doet dit door je testosterongehalte te verhogen en de bloedtoevoer naar je penis te vergroten.

De echte naam van dit kruid is Epimedium Sagittatum en komt oorspronkelijk uit China. Het is niet verwonderlijk dat China de thuisbasis is van zoveel kruiden en kruidengeneesmiddelen die worden gebruikt bij de behandeling van verschillende gezondheidsproblemen bij zowel mannen als vrouwen.

Het wordt ook gevonden in een aantal andere Aziatische en mediterrane landen. Het wordt verondersteld te zijn ontdekt door een Chinese boer die opmerkte dat geiten in zijn kudde openlijk seksueel gedrag begonnen te vertonen na het eten van dit kruid.

Afgezien van het verhogen van testosteron, helpt Horny Goat Weed bij het stimuleren van de productie van stikstofmonoxide bij mannen. Stikstofmonoxide is vaak beschreven als de seksstof die in je lichaam geproduceerd wordt. De belangrijkste functie is dat het de spieren die de bloedvaten omringen die de penis van bloed voorzien, helpt te ontspannen, zodat er meer bloed naar binnen kan stromen, wat tot een erectie leidt. Dit is hetzelfde wat sildenafilcitraat doet om mannen te helpen erecties te krijgen.

Geen wonder dat Horny Goat Weed vaak gebruikt wordt in kruidengeneesmiddelen om erectiestoornissen bij mannen te behandelen.

Testosteron stimulerende kruiden

6. Macawortel

Maca is een kruisbloemige plant die voorkomt in het Andesgebergte. Het maakt deel uit van veel Peruaanse gerechten en kan je veel gezondheidsproblemen helpen oplossen.

Macawortel kan tot poeder worden vermalen en als remedie worden gebruikt voor de behandeling van verschillende gezondheidsproblemen. Enkele van de belangrijkste voordelen van dit kruid worden hieronder opgesomd:

  • verhoogt testosteron
  • verhoogt het libido
  • helpt bij de behandeling van erectiestoornissen bij mannen
  • verhoogt je energie en je uithoudingsvermogen
  • verhoogt de vruchtbaarheid (het is bewezen dat het de spermakwaliteit verbetert bij zowel vruchtbare als onvruchtbare mannen)
  • verlaagt de bloeddruk
  • verbetert de stemming en vermindert angst
  • verbetert het leren en verbetert het geheugen enz…

Geen wonder dat dit kruid enorm populair is in Peru, waar het wordt gebruikt als ingrediënt in veel populaire gerechten.

7. Ashwagandha

Deze komt oorspronkelijk uit India en wordt al eeuwenlang in verschillende Ayurvedische geneesmiddelen gebruikt. Ayurveda is het oude Indiase medicijnsysteem dat afhankelijk is van kruiden en andere natuurlijke remedies om verschillende gezondheidsstoornissen en disfuncties te genezen. Het wordt ook wel Indiase ginseng of winterkers genoemd. Behalve in India wordt het ook gevonden in het Midden-Oosten en enkele Afrikaanse landen.

Eén van de vele voordelen van dit kruid is dat het de aanmaak van testosteron in je lichaam kan stimuleren. Het is ook bewezen dat het de spermakwaliteit verbetert bij mannen die aan onvruchtbaarheid lijden, maar het kan de produtie van het aantal zaadcellen niet verhogen. Net als testosteronboosters, kan het wel helpen bij het verhogen van het libido of de zin in seks bij mannen.

Nog een ander belangrijk voordeel van Ashwagandha is dat het kan helpen je stress te verminderen. Dit helpt veel bij het verbeteren van je testosterongehalte.

8. Shilajit

Shilajit is een ander Indiaas kruid dat bekend staat om zijn lustopwekkende eigenschappen. Het is bekend dat het de seksuele potentie bij mannen verhoogt. Het is zelfs zo beroemd dat er veel nepversies van ciruleren op de markt. Het wordt gevonden in de Himalaya en is een kleverige, dikke substantie die op grote hoogte aan steile rotsen kleeft. Het plukken ervan ervan is een hele opgave op zich.

Van Shilajit is bekend dat het testosterongehalte verhoogt bij mannen met regelmatige suppletie. Volgens een klinische studie kregen proefpersonen gedurende 90 dagen regelmatig shilajit-extract en ervoeren ze aan het einde van 90 dagen een aanzienlijke verhoging van hun testosterongehalte.

9. Zegepalm

Zegepalm is een ander kruid dat inheems is in Amerika. Het wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen bij zowel mannen als vrouwen. Eén van de belangrijkste voordelen van Zegepalm is dat het de productie van testosteron in je lichaam helpt verhogen.

Wat nog belangrijker is, het verhoogt de vrije testosteron in je lichaam. Het is belangrijk op te merken dat het de vrije testosteron is die je spiermassa, libido en seksuele functie daadwerkelijk beïnvloedt.

Door de vrije testosteron te verhogen, verhoogt Zegepalm niet alleen je libido of zin in seks, maar helpt het je ook om spiermassa te krijgen. Het zorgt ook voor een betere seksuele functie en verbetert de vruchtbaarheid bij mannen.

Daarnaast wordt het ook gebruikt om haaruitval bij zowel mannen als vrouwen te behandelen.

Testosteron stimulerende kruiden

10. Rhodiola Rosea

Rhodiola Rosea komt oorspronkelijk uit Siberië en wordt veel gebruikt in Rusland. Het is zeer effectief voor de behandeling van een aantal gezondheidsproblemen, vooral bij mensen die op grote hoogte wonen. Enkele van de belangrijkste voordelen voor mannen zijn de volgende:

Behoud de testosteronniveaus van na het sporten – Eén van de belangrijkste voordelen van dit kruid is dat het helpt om de testosteronniveaus na de training op peil te houden. Vaker wel dan niet dalen je testosteronniveaus na een intensieve training vanwege een toename van stress, wat een belangrijke testosteron killer is (dit gebeurt meestal bij langere trainingen). Rhodiola is een effectief kruid om deze piek in Cortisol onder controle te houden en voorkomt zo een daling van je testosterongehalte.

Verhoogt de antioxidatieve capaciteit – Oxidatieve stress heeft de neiging om zowel de testosteronniveaus als de spieren in je lichaam aan te tasten. Rhodiola Rosea is een effectief kruid om de antioxidatieve functies in je lichaam te verhogen.

Verlaagt de oestradiolspiegels – Hierdoor wordt de omzetting van testosteron in het vrouwelijke hormoon oestrogeen voorkomen.

11. Pijnboomschorsextract

Pijnboomschorsextract of Pycnogenol wordt veel gebruikt bij de behandeling van verschillende soorten gezondheidsproblemen. Studies hebben aangetoond dat het, wanneer het samen met L- arginine wordt gebruikt, het testosteron kan stimuleren en ook erectiestoornissen bij mannen kan genezen. In feite was 45% van de proefpersonen na 3 maanden gebruik van zowel pijnboomschorsextract als l-arginine in staat om normale erecties te krijgen.

Er is echter niet veel bewijs dat suggereert dat het extract van pijnboomschors op zichzelf de testosteronproductie kan versterken. Dat gezegd hebbende, kan het zeer effectief zijn in combinatie met andere natuurlijke testosteronboosters zoals D-asparaginezuur of L-arginine.

12. Knoflook

Deze is het gemakkelijkst te vinden en je hoeft alleen maar naar je keuken te gaan. Knoflook is een krachtige testosteronbooster en je kunt het gemakkelijk toevoegen aan je gerechten, waardoor ze zowel lekker als effectief zijn voor het verhogen van je testosterongehalte.

Een ander belangrijk voordeel van knoflook is dat het helpt de bloedvaten te ontstoppen. Dit is geweldig voor het verhogen van de bloedcirculatie in je lichaam en naar de geslachtsdelen, wat resulteert in een verbeterd libido en hardere erecties.

Vergeet deze natuurlijke testosteronbooster dus niet in je dagelijkse voeding op te nemen.

Lees Ook – Testosteron injecties – voor- en nadelen, moet ik ze gebruiken?

Waarom kiezen voor natuurlijke testosteronsupplementen?

Hoewel al deze kruiden zeer effectief zijn in het verhogen van testosteron, is het niet mogelijk voor je om ze allemaal in te nemen om deze resultaten te behalen. Het is echt moeilijk om dergelijke kruiden te vinden terwijl ze nog vers zijn. Het is belangrijk op te merken dat de meeste van hen hun effectiviteit verliezen als ze oud worden of als ze niet in de vereiste hoeveelheid ingenomen worden.

In zo’n geval kun je beter kiezen voor een supplement dat bestaat uit dergelijke kruiden in verschillende combinaties voor een maximaal resultaat en dat ook nog eens makkelijk in te nemen is.

Nogmaals, er zijn veel supplementen en elk van hen beweert ongelooflijk goede resultaten. De sleutel is echter om de ingrediënten en de daadwerkelijke gebruikersrecensies te bekijken om erachter te komen of het product echt werkt of niet.

Volgens deze parameters lijkt Testogen één van de beste natuurlijke testosteronsupplementen te zijn omdat het bestaat uit krachtige kruiden en biologische ingrediënten en omdat het ook geweldige gebruikersrecensies heeft gekregen.

Veelgestelde Vragen

Kan vrije testosteron verhoogd worden?

Ja, vrije testosteron kan worden verhoogd en het beste is dat er bepaalde natuurlijke manieren zijn om dit te doen. Lichaamsbeweging, bepaalde veranderingen in het dieet en sommige natuurlijke supplementen kunnen een enorme hulp zijn bij het verhogen van het vrije testosterongehalte in je lichaam.

Wat is het beste natuurlijke testosteronsupplement voor mannen?

Hoewel er veel supplementen zijn die opscheppen over het verhogen van testosteron, zijn er maar enkelen die goed, effectief en veilig zijn. Een van de best beoordeelde supplementen is Testogen dat geweldige gebruikersrecensies gekregen heeft.

Conclusie

Kruiden en plantenextracten kunnen verbazingwekkende gezondheidsvoordelen bieden en worden al eeuwenlang gebruikt om verschillende kwalen te genezen. Als het gaat om het verhogen van je testosterongehalte, is het altijd beter om een natuurlijke benadering te volgen in plaats van te kiezen voor TRT of testosteronvervanging.

Regelmatige krachttraining en kleine veranderingen in je dieet in combinatie met een goed natuurlijk testosteronsupplement is de beste manier om het testosterongehalte in je lichaam te verhogen.

Vergelijkbare berichten