Testosteron injecties – voor- en nadelen, moet ik ze gebruiken?

Wil je meer weten over de voor- en nadelen van testosteron injectie?

Dan bent je op de juiste plek beland. Duizenden mannen lijken zich zorgen te maken over een dip in de aanmaak van hun mannelijke hormoon en hier zijn verschillende redenen voor, omdat testosteron mannen op meer dan één manier beïnvloedt.

Testosteron is het mannelijke hormoon dat mannen hun mannelijke kenmerken en eigenschappen geeft.

Testosteron injecties - voor- en nadelen

Een gezond libido, sterke en harde erecties zijn slechts één aspect van wat dit hormoon in je lichaam doet. Testosteron is ook het hormoon dat verantwoordelijk is voor spiergroei, vetverbranding, botdichtheid en massa, rode bloedcellen bij mannen. Niet alleen dit, het beïnvloedt ook je gemoedstoestand op meerdere manieren.

Wat is een normaal testosterongehalte?

Gewoonlijk variëren normale testosteronniveaus tussen 300 en 1000 ng/dL en je leeftijd is een van de belangrijkste factoren die je testosterongehalte bepaalt. De productie van testosteron is op zijn hoogtepunt tijdens de puberteit en vroege adolescentie, wanneer er grote lichaamsveranderingen plaatsvinden. Zodra je echter de 30 voorbij bent, beginnen de testosteronniveaus af te nemen met ongeveer 1-1,5% per jaar.

Afhankelijk van testen en symptomen van een laag testosteron, kan je arts testosteroninjecties voorstellen en dit wordt meestal TRT of testosteronvervangende therapie genoemd. Mannen met een hoge bloedsuikerspiegel kunnen ook baat hebben bij testshots.

Veel bodybuilders nemen testosteron om een voorsprong te krijgen als het gaat om het kweken van spieren of het verbranden van overtollig vet om de gewenste bulkende look te krijgen.

Voordat ik inga op de symptomen van laag testosteron, wil ik het hebben over testosteroninjecties en hun voor- en nadelen.

Testosteron-injecties – voor- en nadelen

Net als elke andere steroïde hebben injecties of injecties met testosteron ook hun eigen voordelen en nadelen. Laten we er wat dieper op ingaan…

Testosteronshots – Voordelen / voordelen

Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van testosteron-injecties, vooral bij mannen met een laag testosteron:

 • Verbeterd libido – Een van de belangrijkste voordelen van testosteron-injecties is dat ze je libido of seksuele drang kunnen stimuleren.
 • Verbetering van erectiestoornissen of het vermogen om hardere erecties te krijgen – Een van de meest voorkomende redenen van erectiestoornissen bij mannen is een daling van hun testosterongehalte. Door je testosterongehalte te verhogen, kunnen testosteronshots je helpen om hardere en stijve erecties te krijgen.
 • Duidelijke verbetering van het energieniveau – Testosteronshots kunnen ook helpen je energieniveau te verhogen, zodat je meer uithoudingsvermogen hebt om te trainen of te genieten van een betere tijd tussen de lakens.
 • Beter humeur en minder stemmingswisselingen – Een laag testosterongehalte resulteert niet alleen in stemmingswisselingen, maar kan ook leiden tot depressie. Door je testosterongehalte te verhogen, kunnen testosteronshots je dus helpen je humeur te verbeteren en je gelukkiger en zelfverzekerder te maken.
 • Verhoogt de aanmaak van zaadcellen – Testosteron heeft niet alleen invloed op je libido en erecties, maar speelt ook een belangrijke rol in je reproductieve gezondheid. Testosteronshots kunnen helpen het aantal zaadcellen te verhogen en zo je vruchtbaarheid te verbeteren.

Lees Ook:9 beste testosteroncycli

Testosteron injecties - voor- en nadelen

Voordelen van testosteronshots voor bodybuilders

Laten we het hebben over de voordelen die testosteronshots zo aantrekkelijk maken voor de meeste sporters en bodybuilders…

Spiergroei

Eerst en vooral blijft testosteron een van de beste steroïden voor bulken tot nu toe. Testosteron- injecties kunnen de spiergroei in je lichaam helpen stimuleren. Dit is op zichzelf de belangrijkste reden waarom zoveel bodybuilders testosteronshots proberen.

Testosteronshots kunnen bijna onmiddellijk je testosteronniveaus verhogen. Het combineren van testosteron met andere anabole steroïden is vaak een benadering die de meeste bodybuilders gebruiken en als gevolg daarvan slagen ze erin hun spieromvang en kracht te vergroten.

Het gebruik van anabole steroïden is vrij gebruikelijk en het moet altijd worden gevolgd met een PCT om je natuurlijke testosteronproductie te herstellen zodra je klaar bent met de cyclus.

Vetveranderingen in het lichaam

Heb je je ooit afgevraagd waarom mannen minder vet hebben dan vrouwen?

Welnu, het feit is dat testosteron een hormoon is met een verbazingwekkend vetverbrandend potentieel. Het zorgt er niet alleen voor dat je lichaam sneller vet verbrandt, maar reguleert ook de vetverdeling in je lichaam. Met een daling van de testosteronniveaus ervaren mannen over het algemeen een buikbolling of vettoename rond hun taille.

Met testosteronshots kun je dus een snellere vetverbranding in je lichaam verwachten.

Testosteronshots – Nadelen

Testosteron-injecties kunnen veel voordelen hebben, maar ze zijn niet vrij van bijwerkingen. Het is belangrijk om de nadelen te kennen voordat je beslist ze te gebruiken. Spelen met hormonen in je

lichaam brengt een groot risico met zich mee. Veel bodybuilders zijn jong gestorven door het gebruik van anabole steroïden, waaronder testosteron, groeihormoon, trenbolon, enz…

Allereerst zijn testosteronshots niet voor alle mannen. Als je lijdt aan een medische aandoening zoals een hartaandoening, slaapapneu, hoge bloeddruk of zelfs een hoog aantal bloedcellen, dan heb je nauwlettend toezicht van een arts nodig bij het gebruik ervan.

Bovendien moet TRT strikt worden vermeden als je een aandoening hebt zoals borst- of prostaatkanker.

Enkele van de andere gezondheidsproblemen die kunnen optreden als gevolg van injecties met testosteron kunnen de volgende zijn:

 • leverschade
 • hartproblemen, waaronder een hartaanval en beroerte
 • bloedklonters (trombose)
 • verergering van een reeds bestaande prostaattumor enz…
Testosteron injecties - voor- en nadelen

Symptomen van een laag testosterongehalte

Zoals hierboven vermeld, beginnen de testosteronniveaus bij mannen te dalen na de leeftijd van 30. Tegen de tijd dat je de 40 voorbij bent, is het heel goed mogelijk dat je testerongehalte met 10-15% gedaald is. Deze daling van testosteron kan geleidelijkaan leiden tot veel lichaams- en gedragsveranderingen bij mannen en enkele van dergelijke veranderingen worden hieronder vermeld:

 • Laag libido en erectiestoornissen
 • Een daling van het aantal zaadcellen
 • Depressie, stemmingswisselingen
 • Gewichtstoename, vooral rond de buik
 • Verlies van droge spiermassa
 • Opvliegers enz…

Het is ook niet ongebruikelijk dat mannen gynaecomastie ervaren met een daling van de testosteronspiegel. Deze aandoening kan zeer gênant zijn voor mannen, omdat deze wordt gekenmerkt door een abnormale groei van borstweefsel.

Lees ook –

Veranderingen in het aantal zaadcellen

Een van de meest verontrustende effecten van een laag testosterongehalte (voor degenen die kinderen willen) is een daling van het aantal zaadcellen. Het spreekt voor zich dat een laag aantal zaadcellen je kansen op een baby met je vrouw verkleint.

Hoewel injecties met testosteron kunnen helpen het aantal zaadcellen te verhogen, kan een te hoog testosteron ook het aantal zaadcellen negatief beïnvloeden. Met andere woorden, een laag aantal zaadcellen kan ook optreden als gevolg van testosteronvervangingstherapie (TRT). Het is trouwens niet verkeerd om te zeggen dat TRT een tweesnijdend zwaard lijkt en dat je heel voorzichtig moet handelen.

Als je lichaam constateert dat er overmatig testosteron in de bloedbaan zit, kan het zijn natuurlijke testosteronproductie stopzetten en dit kan ernstige gevolgen hebben, resulterend in testiculaire atrofie.

Dit is de reden waarom artsen TRT meestal niet aanbevelen en zelfs als ze dat wel doen, willen ze hier graag nauw op toezien.

Diagnose van een laag testosterongehalte

De enige manier om een laag testosterongehalte te diagnosticeren is door een doktersonderzoek te doen, waarbij de dokter mogelijk ook een bloedtest zal uitvoeren. Dit is belangrijk omdat veel van de symptomen van een laag testosterongehalte vaak vergelijkbaar zijn met die van veroudering.

Kosten van TRT

Testosteron-injecties zijn niet goedkoop. Volgens GoodRx.com betaal je $30 voor slechts 1 ml (200 mg/mL) Depo-Testosteron ongeveer $ 30. Dit is heel anders voor testosteroncypionaat. Ik moet hier vermelden dat de generieke versie van deze injecties ergens tussen de $ 12 en $ 26 kan kosten. Met meerdere injecties per maand, kunnen de kosten erg hoog oplopen.

Niet alleen dit, je moet ook de kosten van doktersbezoeken, enz… optellen bij de kosten van de injecties. Met andere woorden, TRT kan een erg duur voorstel zijn.

Legale en veiligere alternatieven

Een van de beste manieren om het testosteron in je lichaam te stimuleren, is met behulp van natuurlijke testosteronsupplementen die gemaakt zijn op basis van testosteronverhogende kruiden en andere natuurlijke ingrediënten. Ze helpen je lichaam meer eigen testosteron aan te maken en hebben geen nadelige of negatieve bijwerkingen.

Geen wonder dat testosteronsupplementen enorm populair geworden zijn:

 • onder bodybuilders die betere resultaten proberen te halen uit hun trainingsroutines
 • en bij mannen die symptomen van een laag testosteron proberen te overwinnen.

Daarnaast zijn dergelijke testosteronsupplementen ook heel kosteneffectief in vergelijking met testosteronshots. Dit is een ander belangrijk positief kenmerk dat deze testosteronsupplementen zo aantrekkelijk maakt voor een overgrote meerderheid van mannen, inclusief sportschoolbezoekers.

Welke merken zijn het beste?

Als het gaat om testosteronsupplementen, zijn er letterlijk duizenden merken, die allemaal een groter deel van het marktaandeel proberen te veroveren. Er zijn er echter maar een paar die echt goed zijn en je kunnen helpen geweldige resultaten te behalen, of je nu je resultaten in de sportschool wilt verbeteren of je algehele gezondheid wilt verbeteren.

Deze merken zijn onder meer:

 • Testogeen en
 • Testo Prime

Testogeen is uniek in die zin dat het in twee vormen verkrijgbaar is – capsules en druppels en je kunt beide combineren om nog betere resultaten te krijgen.

Testo Prime, aan de andere kant, is een perfecte testosteronbooster. Het is een cocktail van klinisch bestudeerde en echt krachtige ingrediënten die je kunnen helpen om zeer snelle resultaten te krijgen zonder enige negatieve bijwerkingen.

Testogen

9.9/10

Testogen

Functies

 • 100% natuurlijke formule
 • Ingrediënten ondersteund door klinische studies
 • Verhoogt de spiermassa
 • Verhoogt energie
 • Verhoogt het libido
 • Bevordert vetverlies
 • Geen bekende bijwerkingen

Testo Prime

9.8/10

Testo Prime

Functies

 • Volledig natuurlijke formule
 • Verhoogt kracht en energie
 • Helpt je een slank en gespierd lichaam te krijgen
 • Verhoogt libido en seksueel uithoudingsvermogen
 • Verbetert je zelfvertrouwen
 • Geen bijwerkingen
 • Uitstekende gebruikersrecensies

Veelgestelde vragen

Wat is het nadeel van testosterontherapie?

Er zijn veel nadelen. TRT kan tot veel bijwerkingen leiden en een van de ernstigste is een vertraging van je eigen natuurlijke testosteronproductie. Wanneer je hersenen denken dat er teveel testosteron in de bloedbaan zit, vertraagt of stopt het zelfs de natuurlijke productie van testosteron, wat later tot ernstige complicaties leidt.

Wat zijn de voordelen van testosterontherapie?

Er zijn veel voordelen van TRT, waaronder spiergroei, een snellere vetverbranding, een verhoogt libido, een beter humeur, enz… Er kunnen echter ook veel bijwerkingen zijn. In feite wegen de nadelen zwaarder door dan de voordelen en dit is de reden waarom artsen TRT over het algemeen niet adviseren.

Conclusie

Testosteron-injecties of -shots lijken misschien de beste en een directe manier om testosteron in je lichaam te krijgen, waardoor het zo aantrekkelijk is voor de meeste bodybuilders, maar dergelijke injecties kunnen veel bijwerkingen hebben. In feite is het het beste om dergelijke injecties te vermijden. Een betere en veiligere manier om testosteron te verhogen is met behulp van natuurlijke testosteronsupplementen zoals Testogen en Testo Prime, omdat ze geen synthetisch hormoon bevatten en je lichaam helpen meer eigen testosteron aan te maken. Door ze te combineren met regelmatige lichaamsbeweging, kan het testosterongehalte drastisch worden verhoogd.

Dergelijke supplementen zijn een enorme hit geworden onder sportschoolbezoekers en je moet ze zeker eens bekijken als je je testosteronniveaus op natuurlijke wijze wilt verhogen.

Vergelijkbare berichten