Natuurlijke manieren om de aanmaak van testosteron te stimuleren

Om de beste natuurlijke manieren om de aanmaak van testosteron te stimuleren te begrijpen, wil ik je het verhaal van Mark vertellen.

Mark Edwards woont het grootste deel van zijn leven in New York en op 37-jarige leeftijd trouwde hij met een lieve vrouw die hem twee prachtige dochters schonk. Leven op het tempo van de grootstad heeft zijn eigen uitdagingen en hoewel hij een geweldige carrière in de financiële wereld heeft, werkt hij de meeste dagen tot laat met ongelooflijke stress om zijn doelen te halen.

Hij en Melanie begonnen als studievrienden, werden verliefd en trouwden 8 jaar geleden. In die tijd hadden ze een passie voor elkaar die hoog opliep en ze hadden ook een geweldige seksuele relatie.

Natuurlijke manieren om de aanmaak van testosteron te stimuleren

De afgelopen jaren is er echter veel veranderd. Beiden hebben weinig tijd voor elkaar. Hoewel Melanie zou willen dat Mark net zo gepassioneerd zou zijn als een paar jaar geleden, heeft Mark niet langer dezelfde seksuele lust.

Hij heeft veel veranderingen doorgemaakt, niet alleen fysiek maar ook emotioneel. Zelfs voor kleine dingen raakt hij snel geïrriteerd. Niet alleen dit, ook zijn uithoudingsvermogen is laag en hij vindt het moeilijk om tegenwoordig te trainen. Laat staan een regelmatige training, hij heeft niet eens de energie om met zijn kinderen te spelen.

Er was een tijd dat hij regelmatig naar de sportschool ging en een goed slank en gespierd lichaam had. Blijkbaar is dat nu allemaal weg. Hij heeft zijn spiermassa verloren en is een paar extra kilo’s bijgekomen die rond zijn middel te zien zijn.

Maar dat is niet alles!

Een van de onuitgesproken problemen waar hij de laatste tijd mee te maken heeft gehad, is seksuele disfunctie, die elke man onder veel stress kan brengen en de toestand nog verder kan verergeren.

Laten we analyseren wat zijn problemen zijn en proberen ze op te lossen:

 • Verlies van spiermassa
 • Gewichtstoename en verdikking
 • Gebrek aan energie en uithoudingsvermogen
 • Geen motivatie om te sporten of om af te vallen
 • Stemmingswisselingen en prikkelbaar gedrag
 • Laag libido en erectiestoornissen

Al deze problemen komen voort uit één fundamentele reden: EEN TE LAAG TESTOSTERONGEHALTE!

Testosteron is het primaire mannelijke geslachtshormoon en het maakt mannen praktisch tot wat ze zijn. Zonder testosteron is het moeilijk om mannen voor te stellen zoals ze zijn. Vanaf de kindertijd tot de puberteit tot op hoge leeftijd speelt testosteron een belangrijke rol in het welzijn van elke man.

De productie van dit vitale hormoon piekt tijdens de puberteit en vroege adolescentie, maar het neemt af na de leeftijd van 30. Deze afname van testosteron gaat echter geleidelijk en de meeste mannen verliezen ongeveer 10% van hun testosteron in een decennium. Maar tegen de tijd dat ze de veertig bereiken, beginnen ze de effecten te voelen. Stress heeft de neiging om het proces te verergeren en dit is wat er is gebeurd in het geval van Mark.

Dit leidt ons naar de grote vraag: hoe kan je je testosterongehalte verhogen?

Laten we dus eens kijken naar de beste manieren om de aanmaak van testosteron op natuurlijke wijze te stimuleren:

Natuurlijke manieren om de aanmaak van testosteron te stimuleren

1. Begin met trainen

Er is geen betere manier om je testosterongehalte te verhogen dan een goede sportschooltraining. Lichaamsbeweging stimuleert niet alleen het metabolisme en helpt vet te verbranden, maar verhoogt ook de testosteronafscheiding in je lichaam.

Niet alle trainingen hebben echter de neiging om dezelfde resultaten te geven.

Als je belangrijkste doel is om je bulkend je testosterongehalte te verhogen, is het tijd om wat gewichten op te heffen.

Krachttraining is de beste keuze voor het verhogen van testosteron. Sommige oefeningen, waaronder bankdrukken, squats en deadlifts, zijn gewoon geweldig om het testosterongehalte in je lichaam te verbeteren. Dit komt omdat dit samengestelde oefeningen zijn die de neiging hebben om een groep spieren maximaal te belasten en dit verhoogt de afscheiding van testosteron.

HIIT of High Intensity Interval Training is ook geweldig voor de aanmaak van testosteron in je lichaam.

Bovendien kan het combineren van een goede trainingsroutine met een pre-workout van cafeïne of creatine-monohydraat je testerongehalte verder verhogen.

Dus als je je testerongehalte écht een boost wilt geven, vergeet dan de loopband en ga voor halters en dumbbells.

Waarschuwing: het is belangrijk om je training te beperken tot ongeveer 45-60 minuten per keer. Dit komt omdat trainingen van langer dan een uur je stress kan verhogen, Cortisol kan verhogen en dus een negatief effect kan hebben op je testosteronproductie.

Natuurlijke manieren om de aanmaak van testosteron te stimuleren

2. Leer omgaan met stress en verminder Cortisol

Verschillende onderzoeken wijzen erop dat stress het testosterongehalte in je lichaam kan beïnvloeden. In feite is het een van de meest prominente testosterondooddoeners bij de overgrote meerderheid van de mannen.

Maar hoe?

Laat het me uitleggen op de meest eenvoudig mogelijke manier…

Stress verhoogt het cortisolgehalte in je lichaam. Dit is een hormoon dat een omgekeerd evenredige relatie heeft met testosteron. Met andere woorden, deze relatie is als een wip. Als het ene omhoog gaat, gaat het andere naar beneden en vice versa.

Dus als iets je onder chronische stress staat, gaat je Cortisol omhoog en gaat je testosteron naar beneden.

Niet alleen dit, veel mannen hebben de neiging om te veel te eten als ze onder stress staan. Hoge niveaus of stress, gecombineerd met te veel eten, leidt tot gewichtstoename, wat resulteert in een duidelijke toename van zowel onderhuids als visceraal vet rond de organen. Beiden hebben de neiging om je testosterongehalte en je algehele gezondheid negatief te beïnvloeden.

Het is dus erg belangrijk om te proberen stress te beheersen, zodat je lichaam uiteindelijk meer testosteron kan produceren.

Hier zijn enkele interessante manieren om met stress om te gaan:

 • Lachen – Ik weet zeker dat je hebt gehoord van het oude gezegde – Lachen is het beste medicijn. In dit geval klopt het echt. Het kan een geweldige manier zijn om stress te verminderen. Bekijk een komedie en je zult je realiseren hoe effectief het kan zijn om stress te verminderen of probeer gewoon te lachen om gekke dingen die je kinderen thuis doen.
 • Yoga – Deze oude oefentechniek vindt zijn oorsprong in India en is verbazingwekkend effectief in het verminderen van stress. Een toenemend aantal mensen probeert nu yoga als hulpmiddel om om te gaan met de stressvolle omstandigheden waarin ze leven, maar ook om hun algehele gezondheid te verbeteren. Deze oefeningen worden asana’s genoemd en omvatten een bepaald ademhalingspatroon om stress te minimaliseren en de zuurstofstroom door het lichaam te verbeteren. Probeer yoga te leren van een expert. Tai chi is een andere trainingsvorm die goed is in het verminderen van stress. Diepe ademhalingsoefeningen en meditatie zijn ook uitstekende manieren om stress te beperken.
 • Slaap lekker en diep – De meeste mensen onderschatten de voordelen van een goede nachtrust. Het is echter een perfecte en natuurlijke manier voor je lichaam om zichzelf te verjongen. Gebrek aan slaap bouwt stress op en verhoogt Cortisol. Probeer dus vroeg naar bed te gaan en elke nacht minstens 7-8 uur rustig te slapen. Schakel alle elektronische gadgets uit, zoals je telefoon, tv, iPad en lichten om elke vorm van storing te voorkomen.
 • Ga naar buiten voor een wandeling – Haal gewoon wat frisse lucht. Ga op stap met je partner en breng een geweldige tijd samen door. Geloof me, gewoon elkaars hand vasthouden kan een geweldige manier zijn om dingen te verlichten en het kan je stress aanzienlijk verminderen.
 • Ga op vakantie – Een korte vakantie of zelfs een weekendje weg kan voor de meeste mensen stress helpen verminderen. Kortom, alles wat je leuk vindt, kan je helpen. Het kan zelfs een lichte lichaamsmassage zijn of een bezoek aan de spa.

3. Voeg uien en knoflook toe aan je maaltijden

Zowel uien als knoflook bieden verbazingwekkende gezondheidsvoordelen, maar wat nog belangrijker is, ze kunnen je ook helpen de hormonen in je lichaam te verhogen die de productie van testosteron daadwerkelijk stimuleren. Ze zijn toevallig een van de beste voedingsmiddelen die testosteron stimuleren. Probeer ze dus in je maaltijden op te nemen.

Het is beter om ze rauw dan gekookt te eten.

Knoflook en ui zijn ook geweldig voor het verhogen van de bloedcirculatie in je lichaam. Dit komt omdat ze helpen de afscheiding van een stof genaamd allicine te verhogen die je helpt om je bloedvaten open te zetten. Ze kunnen dus geweldig zijn voor het verbeteren van zowel het libido als de hardheid van de erectie bij mannen.

Maar dat is niet alles!

Beide zijn zeer rijk aan flavonoïden die de gezondheid van je sperma helpen verbeteren. Dus, om je zwemmers in conditie te houden, vergeet niet om uien en knoflook in je dagelijkse voeding op te nemen!

4. Ga voor proteïne

Heb je je ooit afgevraagd waarom bodybuilders zoveel eiwitten innemen?

Jawel! Ze helpen bij het kweken van spieren.

Maar laat me je vertellen dat eiwitten ook belangrijk zijn voor de aanmaak van testosteron. Zie je, spieren, testosteron en kracht opbouwen zijn allemaal met elkaar verbonden. Je kunt het een niet van het ander scheiden.

Dus probeer mager rundvlees, kip, vis en eieren te eten. Er zijn ook enkele andere opties, waaronder tofu, noten en bepaalde zaden en peulvruchten die eiwitten bevatten.
Dit brengt je bij de vraag: “Hoeveel eiwitten moet je elke dag consumeren?”

Welnu, de meeste mensen kunnen 5 tot 6 gram per dag eten en als je van fitness houdt en je doel is om spieren te krijgen, dan zou je 2 gram eiwitten moeten hebben voor elke kilogram van je lichaamsgewicht.

Natuurlijke manieren om de aanmaak van testosteron te stimuleren

5. Vergeet vette vis niet

Vis is een perfecte bron van magere eiwitten, maar er is meer. Vette vis zoals zalm, sardines en makreel zijn een geweldige bron van goede vetten zoals Omega 3-vetzuren en zijn een goed voorbeeld van testosteronverhogend voedsel.

Je lichaam heeft zulke vetten nodig om anabole steroïde hormonen zoals testosteron en HGH aan te maken. Dus als je weinig van deze vetten hebt, zult je een lage testosteronafscheiding ervaren. Dus, om de zaken op te drijven, neem je best deze vissen op in je dieet. Olijven en olijfolie zijn ook geweldige bronnen van dergelijke vetten.

Doseer hiermee, want het is belangrijk om dergelijke vetten met mate te nemen. Te veel vet zal een averechts effect hebben op je testosterongehalte.

Onthoud dat moderatie de sleutel is!

Lees Ook:9 beste testosteroncycli

6. Neem meer magnesium in

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium helpen je lichaam om meer testosteron aan te maken. Ze zijn het instrument dat de vrije testosteron in je lichaam verhoogt, en dat is het belangrijkste.

Maar hoe?

De belangrijkste functie die magnesium in je lichaam vervult, is dat het voorkomt dat een eiwit zich bindt aan testosteron. Dit is hoe het vrije testosteron door je lichaam laat stromen.

Enkele van de beste bronnen van magnesium zijn spinazie, amandelen, cashewnoten, pinda’s enz.

7. Geniet van wat oesters

Oesters zijn niets nieuws als het gaat om liefdesvoedsel. Ze worden al sinds mensenheugenis gebruikt om het libido of de zin in seks te stimuleren bij zowel mannen als vrouwen.

Ze zijn een enorme bron van zink, het belangrijkste mineraal dat je lichaam nodig heeft om testosteron te produceren. Neem ze dus op in je dieet als je de gewenste testeronboost wil krijgen.

Enkele andere geweldige bronnen van zink zijn rundvlees en bonen.

Geniet ook van je biefstuk!

8. Probeer wat granaatappels – natuurlijke testosteron- en libido-boosters

Rood is de kleur van passie en dat geldt ook voor granaatappels.

Wat het betekent is dat ze verondersteld worden geweldig te zijn voor je liefdesleven.

Granaatappels zijn uitstekend in het verminderen van stress of het beperken van de aanmaak van stresshormoon Cortisol. Door dat te doen, helpen ze het testosterongehalte in je lichaam te verhogen.

Bovendien helpen ze ook de afscheiding van stikstofmonoxide te verhogen, wat de bloedvaten helpt openzet, zodat er meer bloed naar je penis kan stromen en de dingen in bed opfleuren.

Probeer dus granaatappels in je dieet op te nemen.

Testosteron natuurlijk stimuleren

9. Geen bier meer!

Als je je testosterongehalte wilt verhogen, moet je afscheid nemen van alcohol en bier. Ze gaan niet goed samen met je mannelijke hormoon. Zelfs drinken in het weekend kan zijn tol eisen van je testosteron.

Kortom, alcohol is een onderdrukker die testosteron verlaagt. Degenen die regelmatig drinken, hebben hogere niveaus van het vrouwelijke hormoon oestrogeen in hun lichaam.

10. Zeg NEE tegen plastic

Plastic en producten die ermee gemaakt zijn, kunnen je testosteronproductie in de war brengen. In feite is BPA een product dat wordt aangetroffen in plastic flessen, blikjes en andere voedselverpakkingen waarvan bekend is dat het de testosteronniveaus in je lichaam verlaagt.

Er zijn een aantal onderzoeken die dit staven.

Dus, probeer glazen flessen te gebruiken in plaats van plastic flessen en blikjes en je zou het goed moeten doen!

11. Meer vitamine D

Steeds meer mensen nemen nu vitamine D als supplement, wat belangrijk is voor de gezondheid van de botten en vele andere vitale functies in het lichaam.

Volgens studies kan vitamine D ook helpen bij het stimuleren van testosteron bij mannen. Het is bekend dat door elke dag bijna 3000 IE vitamine D3 aan te vullen, je testosterongehalte in een jaar tijd met maar liefst 25% kan stijgen.

Dus, wat doe je?

De gemakkelijkste manier om meer vitamine D binnen te krijgen, is door meer blootstelling aan de zon. Als dat niet mogelijk is, moet je dagelijks een 3000 IE vitamine D3-supplement innemen. Voor oudere mannen kan het combineren van calcium met vitamine D3 een enorm pluspunt zijn.

12. Vitamine- en mineraalsupplementen

Vitamine D, zoals hierboven vermeld, is geweldig voor het stimuleren van testosteron. Een paar andere vitamines en mineralen zijn echter ook goed om dit mannelijke hormoon in je lichaam te versterken.

Volgens een onderzoek is bekend dat zink- en vitamine B-supplementen de kwaliteit van je sperma met maar liefst 74% verhogen. Zink is een sporenmineraal dat je lichaam nodig heeft om meer testosteron aan te maken en onderzoeken tonen aan dat zink je lichaam daadwerkelijk kan helpen meer testosteron te produceren.

Er zijn een aantal onderzoeken die ook aangeven dat vitamine A, C en E een cruciale rol kunnen spelen bij het verhogen van het testosterongehalte bij mannen.

Je kunt het beste proberen een multivitaminesupplement in je dagelijkse routine op te nemen.

13. Kruiden die testosteron stimuleren

Kruidengeneesmiddelen zijn immens populair omdat ze kunnen helpen je testosteronniveaus te verhogen zonder bijwerkingen. Een gevarieerde verscheidenheid aan kruiden wordt al eeuwenlang gebruikt, vooral in India en China, om het testosterongehalte en het libido bij mannen te verhogen vooral in India en China, en nu worden deze claims ook ondersteund met wetenschappelijk bewijs.

Een van de meest populaire kruiden waarvan bekend is dat ze de testosteronproductie bij mannen op gang brengen, is Ashwagandha. Het is een soort Indiase ginseng waarvan bekend is dat het het testosteron verhoogt en de cortisolproductie in je lichaam verlaagt.

Panax Ginseng is een ander kruid dat geweldig is voor het verhogen van de testosteronniveaus in je lichaam. Het is ook bekend om stress te verminderen. Daarnaast kan het ook helpen om de gezondheid van je sperma te verbeteren. Testogen is een aanbevolen supplement met ginseng en vele andere biologische ingrediënten om de aanmaak van testosteron bij mannen te stimuleren.

Gemberextract is een ander uitstekend kruid voor het stimuleren van de testosteronproductie bij mannen. Volgens een onderzoek kan gember de testosteronniveaus bij mannen binnen een paar weken met maar liefst 17% verhogen. Een andere functie die het in je lichaam vervult, is het verhogen van de bloedcirculatie, wat ook helpt om je libido te verbeteren.

Tribulus Terrestris is een van de krachtigste kruiden die bekend staat om het verhogen van je testosterongehalte. Het is ook bekend als Puncture Vine en Goathead. Dit kruid stimuleert de hypofyse zodat deze de productie van LH (luteïniserend hormoon) kan verhogen, wat op zijn beurt de productie van Leydig-cellen in de teelballen stimuleert om meer testosteron te produceren. Het wordt veel gebruikt in kruidengeneesmiddelen om erectiestoornissen bij mannen te behandelen.

Andere populaire kruiden waarvan bekend is dat ze het T-niveau bij mannen verhogen, zijn geile geitenkruid, mucuna pruriens, shilajit en Tongat Ali of Long Jack.

Hoewel het niet mogelijk is om elk van deze kruiden afzonderlijk in te nemen, kun je zeker een goed testosteronsupplement proberen dat een mix van deze kruiden bevat. Dergelijke supplementen zijn een enorme hit geworden bij bodybuilders en mannen die hulp zoeken bij het verbeteren van hun testerongehalte.

Lees OokTestosteron injecties – voor- en nadelen, moet ik ze gebruiken?

14. Probeer een natuurlijk testosteronsupplement

Last but not least kan je bepaalde natuurlijke supplementen proberen om je testosteronniveaus te verhogen. Deze supplementen zijn een mix van kruiden en andere natuurlijke ingrediënten, waaronder vitamines, mineralen en aminozuren die ondersteund worden door klinische onderzoeken om de testosteronafscheiding bij mannen te stimuleren.

Niet alle merken zijn echter evenwaardig en veel van hen zijn niet te vertrouwen. Er zijn maar enkele goede merken die echt werken. Deze supplementen bevatten hoogwaardige ingrediënten in de juiste hoeveelheid voor een optimale testosteronboost.

Een van de beste merken die je kunnen helpen om weer een gezond testosterongehalte te krijgen, is Testo Prime dat bestaat uit ZMA als hoofdingrediënt. Daarnaast bevat het ook veel andere ingrediënten, waaronder fenegriekextract, D-asparaginezuur, vitamine D3, B6, K2, magnesium, zink enz… Het kan gebruikt worden door mannen die spieren willen kweken of die lijden aan een laag testosterongehalte.

Het mooie van dit supplement ligt in het feit dat het geen negatieve bijwerkingen heeft en er zelfs geen medisch voorschrift voor nodig is. Het werkt langzaam in je lichaam en moet minstens 5-6 maanden worden ingenomen om de beste resultaten te krijgen.

De gebruikersrecensies zijn gewoon uitstekend voor dit merk, wat het nog aantrekkelijker maakt. Bekijk de volledige Testo Prime Review door hier te klikken.

Veelgestelde vragen

Welke voedingsmiddelen verhogen het testosteron het meest?

Een paar voedingsmiddelen kunnen de testosteronniveaus in je lichaam helpen verhogen. Dit kunnen onder meer mager rundvlees, vis, kip en gevogelte, noten en bonen enz. zijn. Vooral voedingsmiddelen die rijk zijn aan zink en magnesium zijn dat wel. Olijfolie, olijven en vis zoals zalm, sardines enz. zijn een geweldige bron van Omega 3-vetzuren die ook helpen de aanmaak van testosteron te stimuleren.

Welke voedingsmiddelen verlagen je testosterongehalte?

Bepaalde voedingsmiddelen kunnen ervoor zorgen dat het testosterongehalte in je lichaam verlaagt. Degenen die rijk zijn aan koolhydraten of eenvoudige suikers moeten worden vermeden of slechts in kleine hoeveelheden worden ingenomen. Enkele voorbeelden zijn aardappelen, soja en sojaproducten, zoethoutwortel, munt, alcohol etc…

Verhogen bananen je testosterongehalte?

Ja. Bananen bestaan uit een enzym dat bromelaïne genoemd wordt en waarvan bekend is dat het de aanmaak van testosteron bij mannen stimuleert. Daarnaast zijn ze ook zeer effectief voor het verhogen van je energieniveau. Ze kunnen dus dienen als een geweldige testosteronbooster en een snack.

Werken testosteronsupplementen echt?

Ja, testosteronsupplementen van goede kwaliteit kunnen echt helpen om het testosterongehalte in je lichaam te stimuleren. Ze bevatten niet alleen hoogwaardige ingrediënten, maar bevatten ze ook in de vereiste hoeveelheid om geweldige resultaten te garanderen. Voordat je een supplement koopt, moet je ervoor zorgen dat je hun gebruikersrecensies controleert.

Conclusie:

Leven met een laag testosteron kan je leven en dat van degenen die met je samenleven erg moeilijk maken, zoals het geval was met Mark. Kleine veranderingen in je dieet en levensstijl kunnen echter een grote bijdrage leveren aan het verhogen van het testosteron in je lichaam. Bovendien kunt je natuurlijke testosteronsupplementen aan je dagelijkse routine toevoegen om een maximaal voordeel te behalen.

Dergelijke testosteronsupplementen en legale steroïden (supplementen die steroïden nabootsen zonder hun bijwerkingen) zijn een enorme hit geworden bij mannen, zowel jong als oud, om hun levenskwaliteit te verbeteren.

Vergelijkbare berichten