Heeft Michael Clarke Duncan steroïden gebruikt voor de Green Mile?

3 september 2012 markeerde de vroegtijdige dood van Michael Clarke Duncan en hij werd te ruste gelegd met zijn karakteristieke baritonstem en een enorm lichaam.

Met zijn lengte van 1,95 meter torende hij boven de meeste mensen om hem heen uit en hij zag er verbazingwekkend groot uit, vooral in de film The Green Mile.

Heeft Michael Clarke Duncan steroïden gebruikt voor de Green Mile?

Zijn imposante figuur zet zelfs Dwayne Johnson in The Scorpion King in de schaduw. Je hoeft alleen maar naar de beelden te kijken om hier achter te komen.

Uitpuilende spieren kunnen ervoor zorgen dat een lange man er indrukwekkend groot en breed uitziet en er kunnen veel jongens zijn die hem verdenken van het gebruik van steroïden. Vooral wanneer je dan plotseling overlijdt aan een zware hartaanval. Van bodybuilders die steroïden gebruiken, is vaak bekend dat ze overlijden aan een plotselinge hartaanval. Van veel jonge jongens zoals Zizz is bekend dat ze zijn overleden vanwege zwaar gebruik van steroïden.

Hoe raken bodybuilders verslaafd aan steroïden?

Het probleem begint wanneer je als beginner aan een cyclus begint en denkt dat je nooit meer nieuwe een cyclus zou doen. Als je eenmaal klaar bent met een steroïde cyclus, begint je denken te veranderen en die uitpuilende spieren doen je verlangen naar nog meer.

De vicieuze cirkel waarin je verzeild raakt, zorgt ervoor dat je steeds meer wilt. Uiteindelijk wordt je een zware gebruiker die denkt dat PCT voldoende is om alle bijwerkingen te verzachten.
Spelen met steroïden brengt veel risico’s met zich mee en kan zelfs leiden tot vroegtijdig overlijden door een plotselinge hartaanval of hartcomplicaties.

Heeft Michael Clarke Duncan steroïden gebruikt voor de Green Mile?

Wat wekt het vermoeden dat Michael Clarke Duncan steroïden gebruikte?

Allereerst zijn lichaamstransformatie. Je kijkt naar hem in de films Daredevil en The Green Mile en hij ziet er gewoon enorm uit en ik bedoel, echt enorm!

Enkele andere jongens die zouden kunnen worden beschuldigd van het gebruik van steroïden vanwege hun zware spiermassa zijn de NBA-ster LeBron James, Terry Crews en Tom Hardy.

Maar laten we hier focussen op Michael Clarke Duncan…

Kijk, Michael was altijd al een brede gast. Het grootste deel van zijn leven woog hij meer dan 136 kilogram. Aangezien hij behoorlijk lang was, moet je er rekening mee houden dat vooral langere mannen het heel moeilijk vinden om al dat bulken te doen.

De reden daarachter is simpel – je hebt meer ‘lagen’ in de hoogte om op te vullen en dat is niet zo eenvoudig!

Een film waar hij er bijzonder indrukwekkend uitzag, was The Green Mile.

Dus de vraag is: heeft Michael Clarke Duncan steroïden gebruikt voor The Green Mile? Laten we het uitzoeken…

Heeft Michael Clark Duncan steroïden gebruikt?

Laat ik beginnen met te zeggen dat Michael nooit heeft toegegeven steroïden te gebruiken.

Hij heeft zoiets nooit officieel gezegd dus alles wat we kunnen zeggen is pure veronderstelling en niets méér. Nu hij er niet meer is, kan niemand er ooit zeker van zijn of hij daadwerkelijk steroïden heeft gebruikt, maar de omstandigheden kunnen ons zeker meer duidelijkheid geven.

Een van de dingen die mensen doen twijfelen, is dat hij op jonge leeftijd stierf aan een hartaanval. Het is algemeen bekend dat het gebruik (en vaak misbruik) van steroïden het hart zwaar kan belasten en het zou zeker een grote aanwijzing kunnen zijn dat Michael steroïden heeft gebruikt.

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om erop te wijzen dat we geen bewijs hebben dat hij daadwerkelijk steroïden heeft gebruikt en dat een hartaanval ook het gevolg kan zijn van vele andere factoren en gezondheidsproblemen die ons uiteraard niet bekend zijn.

Hij was een man met een enorm lichaam. Met een lengte van 1,95 meter en een lichaamsgewicht van meer dan 136 kilogram moest zijn hart duidelijk veel werk doen om bloed door zijn lichaam te pompen om de bloedsomloop op peil te houden.

Maar nogmaals, je kijkt naar die imposante foto’s van deze man in films als The Green Mile en de Daredevil en je vraagt je af: hoe is het mogelijk om zo gespierd en breed te zijn zonder het gebruik van steroïden?

Duncan had uitpuilende armen voor zijn lengte en hij leek een zeer laag percentage lichaamsvet te hebben. Hoewel deze beide niet zouden voldoen aan wat een professionele bodybuilder zou hebben, is het tegenargument dat het niet mogelijk lijkt zonder het gebruik van steroïden en misschien zelfs HGH!

Heeft Michael Clarke Duncan steroïden gebruikt voor de Green Mile?

Grootte, kracht en trainingen

Het kijken naar zijn trainingen kan ook veel vragen oproepen, want het is niet elke dag dat je een man meer dan 272 kilogram ziet heffen. Hij was iemand die de meeste dagen meer dan een uur met gewichten trainde en ook minstens een half uur cardio-oefeningen deed nadat hij klaar was met zijn krachttraining.

Nu zou je kunnen zeggen dat professionele bodybuilders gewend zijn om op die manier te trainen, maar zulke bodybuilders eten ook bijna enkel eiwitten. Het was bekend dat Duncan zich tot een strikte vegetariër had bekeerd nadat hij zich aansloot bij PETA en het lijkt buitengewoon voor iemand om zoveel eiwitten uit een 100% vegetarisch dieet te halen.
Nu kan weer gezegd worden dat hij misschien genoeg eiwitten uit vis en whey heeft gehaald!

Lees ook:

Veelgestelde vragen

Waaraan stierf Michael Clarke Duncan?

Het is bekend dat hij is overleden aan een hartaanval. Blijkbaar heeft hij thuis een hartaanval gekregen toen zijn vriendin bij hem was. Ze probeerde mond op mond beademing te doen en slaagde erin hem te reanimeren. Later werd hij opgenomen in het ziekenhuis en een paar dagen later stierf hij op 3 september 2012 aan ademhalingsproblemen.

Was Michael Clarke Duncan een vegetariër?

Aanvankelijk was hij dat niet, maar hij worstelde met veel gezondheidsproblemen. Later sloot hij zich aan bij PETA en werd hij vegetariër.

Conclusie

Er kan dus worden gezegd dat de echte waarheid met Duncan begraven is en dat niemand ooit met zekerheid zal kunnen zeggen of hij steroïden gebruikte of niet. Hypothetisch gezien zou hij het inderdaad gebruikt moeten hebben, maar als je naar bewijs zoekt, is er niet veel dat een dergelijke bewering ondersteunt!

Vergelijkbare berichten