Heeft Christian Bale steroïden genomen voor zijn rol in Batman Begins?

Men vraagt zich vaak af of Christian Bale anabole steroïden gebruikt heeft voor zijn rol in Batman Begins, The Dark Knight en natuurlijk in The Dark Knight Rises.

Waarom mensen het zich afvragen, is omdat Christian Bale van nature geen buitengewone lichaamsbouw heeft. Hij is een wat gemiddelde man met een klein of kwetsbaar lichaamsframe.

Chris is zelfs een beetje slungelig en ziet er helemaal niet intimiderend uit. Je kunt je goed voorstellen hoe hij eruit zou zien verkleed als een vleermuis en het is maar de vraag hoeveel angst hij zou opwekken bij drugsdealers, verkrachters en andere criminelen.

Om de zaken beter te begrijpen, denk ik dat je iets verder terug moet gaan dan de Batman-serie. Laten we beginnen met The Machinist…

Heeft Christian Bale steroïden genomen voor zijn rol in Batman Begins

Nu, als je Christian van The Machinist vergelijkt met hoe hij in Batman Begins is, zou je natuurlijk geïntrigeerd zijn door de hoeveelheid spieren die Christian in zo’n korte tijd lijkt te hebben opgebouwd. Hou er rekening mee dat er niet veel tijdsverschil is tussen beide films.

Iedereen die hem in deze twee films vergelijkt, zal verrast zijn met de ongelooflijke transformatie van zijn lichaam.

Christian’s transformatie duurde slechts 5 maanden…

Wat zeer interessant is, is dat Bale in een periode van slechts 5 maanden van graatmager – zeg maar anorectisch – naar een volwaardige bodybuilder-lichaam gegaan is. Het verdikken en het kweken van spieren met deze snelheid is wat eigenlijk argwaan wekt. Dit lijkt veel op Tom Hardy, die in zijn opeenvolgende verschijningen op het scherm veel spiermassa lijkt te hebben gekregen, soms met slechts enkele maanden ertussen.

Het is bekend dat Bale tussen deze twee films ongeveer 30 kg is aangekomen, waarvan het meeste spiermassa is.

Het is niet meer dan normaal dat mensen verschillende conclusies trekken waaronder de mogelijkheid dat hij steroïden heeft gebruikt om zo’n spiermassa op te bouwen.

Dus, nam Christian steroïden voor zijn rol als Bruce Wayne?

Zoals hierboven vermeld, moeten we de vraag stellen: is het mogelijk om 20-30 kg spiermassa te krijgen in slechts 5 maanden, en zo ja, hoe?

Nou, om eerlijk te zijn, denk ik niet dat het mogelijk is om in zo’n korte tijd zo’n spiermassa te krijgen. Ik train nu al vele jaren en ik kan met het volste vertrouwen zeggen dat het veel tijd en moeite kost om zoveel spieren op te bouwen als je het op een natuurlijke manier doet.

Maar wacht, dit is niet het hele verhaal…

Voordat Bale daadwerkelijk voor The Machinist schoot, was hij fit. Met andere woorden, hij probeerde weer op gewicht te komen in plaats van een nieuwe start te maken.

Dit verandert het hele scenario.

En je vraag verandert nu – Is het mogelijk om op natuurlijke wijze 20-30 g spiermassa terug te krijgen binnen een korte tijdspanne van 5 maanden?

Dit, zou ik zeggen, is niet onmogelijk voor iemand met een goed spiergeheugen.

Heeft Christian Bale steroïden genomen voor zijn rol in Batman Begins

Hij had de spiermassa eerder al…

Christian Bale was natuurlijk niet altijd zo mager zoals hij getoond wordt in The Machinist. Als je hem in American Psycho bekijkt, zou je het trouwens met me eens zijn dat hij zeer fit was – slank en gespierd!

En als je zijn lichaam in American Psycho vergelijkt met dat in Batman Begins, kun je gemakkelijk concluderen dat hij zowel wat meer lichaamsvet als spieren lijkt te hebben gekregen. Dus veel van de spieren die hij in Batman Begins laat zien, warden er al in American Psycho.

Hier nemen we aan dat een goed spiergeheugen waarschijnlijk een van de belangrijkste redenen is achter Bale’s uitzonderlijke spiergroei.

Lees ook:

Maar is spiergeheugen echt zo krachtig?

Laten we eens kijken naar de basis van spiergeheugen…

Het is belangrijk om te begrijpen dat er in principe twee soorten spiergeheugen zijn:

  1. In het eerste scenario stop je met trainen en worden je spieren kleiner omdat je geen gewichten meer heft. In dit geval moet u terug naar de sportschool gaan, gewichten heffen en proberen opnieuw in vorm te komen door regelmatig te trainen.
  2. Het tweede scenario is dat je spieren verliest door veranderingen in je eetpatroon zoals een caloriearm dieet of door te weinig voeding. In dit geval moet je meer eten en je dieet aanpassen om weer aan te komen.

Opgemerkt moet worden dat wanneer je aankomt door meer calorieën te consumeren, het grootste deel van dit gewicht spiergewicht zal zijn. Ik kan dit uit mijn eigen persoonlijke ervaring zeggen. Ik verloor veel spieren door deel te nemen aan HIIT (Hoge intensiteit intervaltraining), maar ik heb het teruggekregen door later een calorierijk dieet te volgen.

En de belangrijkste reden hierachter was een goed spiergeheugen.

Laten we dan naar de volgende vraag gaan: zou Christian Bale nog steeds steroïden gebruikt kunnen hebben om spieren op te bouwen voor American Psycho?

Hier is meer over deze situatie…

Eerst en vooral is Patrick Bateman gespierd, maar niets wijst erop dat hij buitengewoon breed is. Ook al ziet hij er mager uit, niets wijst op het gebruik van steroïden om enorme spieren te krijgen.
Met andere woorden, dit soort lichaamsbouw is perfect haalbaar voor iemand die van nature al gespierd is.

Wat nog belangrijker is, is dat er geen visuele bijwerkingen lijken te zijn die vaak worden geassocieerd met het gebruik van steroïden en deze kunnen zijn:

  • dunner wordend haar of terugtrekkende haarlijn
  • acne
  • opgeblazen gevoel
  • rood uitziende huid als gevolg van hogere lichaamstemperatuur
  • verbeterde vasculariteit vanwege de verwijdering van overtollig water uit het lichaam
  • gynaecomastie of mannenborsten als gevolg van de omzetting van testosteron in oestrogeen enz.
Christian Bale American Psycho

Waarom het waarschijnlijk is dat Christian Bale natuurlijk was voor American Psycho …

Een van de factoren waarmee u rekening moet houden, is hoe vastbesloten iemand is om te trainen en te trainen. Als iemand niet genoeg gedreven is, is het natuurlijk bijna onmogelijk om een lichaam te krijgen zoals Christian Bale in American Psycho heeft.

Het is dus de persoonlijke houding van een persoon en zijn mindset die van invloed kan zijn op zijn keuze om natuurlijk te blijven of steroïden te gebruiken.

Bijvoorbeeld, iemand als Rob Riches, die een enorme kennis heeft van bodybuilding en training, zal waarschijnlijk worden beschouwd als een meer natuurlijke bodybuilder in vergelijking met iemand anders die niet echt dol is op trainen, maar een goede spiermassa heeft.

Lees ook:

Een gids voor natuurlijke bodybuilders

De vuistregel is dat als iemand een goed lichaam heeft en een toegewijde trainer is, het heel goed mogelijk is dat hij een natuurlijke bodybuilder is.

Ik heb het hier over iemand met een goede lichaamsbouw en iemand die van professionele bodybuilding houdt, zoals degenen die meedoen aan Mr. Olympia!

Ten tweede, als iemand alleen in het weekend traint en goede spieren kweekt, dan is het heel goed mogelijk dat hij steroiden gebruikt.

Ik zou niet aarzelen om te zeggen dat Christian Bale iemand is die binnen de parameter van de eerste categorie valt. Bovendien is het zeer waarschijnlijk dat hij toegang heeft tot de beste trainers ter wereld die hem kunnen helpen trainen om snel resultaten te behalen. Zelfs voeding is iets waar hij makkelijk voor kan zorgen.

Oordeel: hij heeft geen steroiden gebruikt

Ik zie niets verkeerd in de veronderstelling dat Christian Bale een natuurtalent is met een goed spiergeheugen dat hem heeft geholpen om te verdikken na The Machinist.

Het is duidelijk uit zijn transformatie van American Psycho naar Batman Begins dat hij niet is opgezwollen met een buitengewoon spiervolume dat zou kunnen wijzen op het gebruik van steroïden.

Vergelijkbare berichten