Gebruikt Anthony Joshua steroïden of niet?

Anthony Joshua, de opeenvolgende tweevoudig kampioen zwaargewicht, is onlangs beschuldigd van het nemen van steroïden. Anthony heeft het zelf ontkend, meerdere keren als de duidelijke man die hij is. Toen een interviewer hem vroeg naar het gerucht, glimlachte hij breed voordat hij zelfverzekerd antwoordde: “Ik beschouw het als een compliment, maar nee, ik neem geen steroïden.” Maar de vraag of Anthony Joshua tóch geen steroïden slikt, is een vraag die lijkt te zijn blijven hangen.

Gebruikt Anthony Joshua steroïden?

Het is vrij onvermijdelijk dat deze geruchten plaatsvinden vanwege Joshua’s uiterlijk en zijn monsterlijke kracht, maar bevatten deze geruchten de waarheid? Mogelijk moeten we enkele opmerkingen maken en informatie in overweging nemen voordat we tot een conclusie kunnen komen.

Genetica en lichaamsbouw

Gebruikt Anthony Joshua steroïden of niet?

Joshua heeft zijn vader vaak vermeld als reden voor zijn indrukwekkende grootte en lichaamsbouw, en beweerde dat zijn grote spieren een product waren van waanzinnig goede genetica. Het valt niet te ontkennen dat Robert Joshua een enorme kerel is met een indrukwekkende spierstructuur voor een man van zijn leeftijd.

Afgezien daarvan is het ook bekend dat zwarte mannen meer testosteron produceren dan blanke mannen, een hormoon dat helpt bij de groei van spierweefsel. Anthony’s lichaamsbouw kan zowel een product zijn van ongelooflijke genetica als van zijn etniciteit.

Bovendien is Anthony’s lichaam in balans, met een aanhoudende spiertonus van zijn schouders over zijn romp tot aan zijn benen. Boksers houden hun benen graag slank en hun voeten licht om gemakkelijk rond te stuiteren, en hun torso’s zwaar en strak voor krachtige worpen en stoten te incasseren. Ze gebruiken geen gewichten om hun benen te trainen en hun krachttraining richt zich dan ook vooral op hun bovenlichaam; de schouders, biceps en triceps. Als Joshua steroïden zou gebruiken, zou er een enorme onbalans zijn tussen zijn bovenlichaam en onderlichaam, en de wanverhouding zou zeer duidelijk zichtbaar zijn.

En hoewel zijn bovenlichaam zwaar is, hebben zijn armen en schouders niet het rotsachtige uiterlijk zoals bij de meeste bodybuilders die steroïden gebruiken.

Joshua’s lichaam is de belichaming van hoe geweldige genetica en hard werken eruitzien wanneer ze gecombineerd worden.

Transformatie door de jaren heen

De meest gebruikelijke manier om te detecteren of iemand steroïden gebruikt heeft, is als ze in een onmogelijk korte tijd een drastische hoeveelheid spiermassa hebben gekregen. Toen Joshua in 2007 bij de boksring kwam en in 2012 de Olympische Spelen won, was hij al behoorlijk gespierd. Hij was toen geen professionele bokser, maar hij had aan zijn lichaam gewerkt. Zijn lichaam heeft zich sindsdien verder ontwikkeld, de verandering was geleidelijk maar toch niet onopgemerkt door zijn fans en critici.

Gebruikt Anthony Joshua steroïden of niet?

Wanneer een persoon steroïden gebruikt, worden zijn spieren dik en lijken ze opgeblazen. Steroïden kunnen ook veranderingen op de huid van een persoon veroorzaken, waar deze door hoge bloeddruk droog kan lijken, acne kan krijgen of er rood kan uitzien. Geen van deze veranderingen wordt opgemerkt bij Joshua en zijn lichaamsmassa lijkt redelijk in balans. Er zijn in korte tijd geen drastische veranderingen opgetreden, maar zijn spieren hebben zich door de jaren heen geleidelijk ontwikkeld.

Lees ook:

Techniek en training

Harde en continue training, die door de jaren heen consistent blijft, is vaker wel dan niet een factor die bijdraagt aan een lichaam als dat van Anthony Joshua. Hij traint twee keer per dag, waarbij elke sessie tot vijf uur kan duren. Zijn trainingsroutines kunnen van dag tot dag variëren, voornamelijk bestaande uit krachttraining om zijn spieren en kracht op te bouwen.

Cardio verhoogt zijn hartslag, verbrandt calorieën en bouwt uithoudingsvermogen op, wat hij aan het begin van zijn dag doet, en natuurlijk heel veel boksen en sparren, om hem beter dan ooit te maken.

Hij gaat voor een cardiosessie, na het ontbijt dat 40 minuten duurt, waarin hij kan gaan zwemmen, kilometers hardlopen (bij voorkeur buiten), of zelfs fietsen, alles om zijn hartslag te verhogen. Cardio- oefeningen hydrolyseren het vet (verminderen het) en laten de spieren doorschijnen.

Tijdens zijn middagkrachttraining tilt hij tot 270 kg, wat een idee geeft van zijn immense kracht. Het is duidelijk dat je niet zomaar een derde van een ton op één dag kunt tillen, en het kost jaren van oefening en training om zo’n hoeveelheid op te tillen, vandaar de geweldige spieren en het lichaam.

Hij neemt ook veel eiwitten op in zijn maaltijden, evenals via supplementen, om zijn spieren te versterken en op te bouwen. Dit alles draagt bij aan het natuurlijk strakke en solide uiterlijk van zijn spieren, die anders opgeblazen en blokkerig zouden lijken indien hij steroïden zou gebruiken.

Clean getest

Nu zijn lichaamsgewicht opnieuw is afgenomen, stellen meer mensen dan ooit tevoren zich vragen.

Zijn spiermassa is aanzienlijk verminderd, het meest opvallend in de deltaspier en de buik, wat bij zijn critici nog meer argwaan wekte. Hij lijkt een stuk kleiner en lichter, dankzij zijn nieuwe trainingsprogramma waarbij zijn team zich richt op het verlagen van zijn gewicht om zijn behendigheid tijdens de gevechten te vergroten.

Hij is echter slechts ongeveer 5,5 kilogram afgevallen, wat niet veel is als hij daadwerkelijk steroïden gebruikt zou hebben. Hij zou evenveel zijn afgevallen wanneer hij simpelweg gestopt zou zijn met

gewichtheffen. Bovendien is het gewichtsverlies niet te drastisch of gebeurt het niet ’s nachts, dus de vermoedens kunnen gewoon vermoedens zijn!

Lees Ook:

Oordeel – Anthony Joshua is een Clean!

Ik heb het recht om te geloven dat Anthony Joshua geen steroïden gebruikt, omdat

  • Reusachtig zijn zit in zijn genen, kijk maar naar zijn vader
  • Hij werkt hard voor die spieren
  • Hij is meerdere keren clean getest door officiële instanties
  • Zijn transformatie is gestaag en geleidelijk verlopen
  • Hij mist de tekenen van iemand die steroïden gebruikt

Ondanks dat hij de gespierde man is die hij is, blijft Anthony Joshua helemaal natuurlijk. De feiten hebben tot nu toe in zijn voordeel gespeelt, en het zou daarom oneerlijk zijn om hem te veroordelen voor het nemen van steroïden totdat het tegendeel is bewezen.

Vergelijkbare berichten