Dianabol op cutting cyclus – ja of nee?

Kan je Dianabol tijdens een cutting cyclus nemen?

Nee! Ik vind dat niet zo’n goed idee. Dianabol of Dbol kan niet worden ingenomen tijdens een cutting cyclus.

Belangrijkste kenmerken van Dianabol of Dbol

Laten we, om dit beter te begrijpen, eens kijken naar de belangrijkste eigenschappen van Dbol:

 • Dianabol is eigenlijk een natte steroïde. Wat het betekent is dat het leidt tot het vasthouden van water in het lichaam. Wanneer je een Dbol-pillencyclus volgt, heb je de neiging om veel gewicht aan te komen, maar het grootste deel van dit gewicht is eigenlijk watergewicht en je hebt de neiging om het te verliezen als je eenmaal met de cyclus stopt. In feite kan Dbol je een gezwollen of opgeblazen uiterlijk geven.
 • Dbol helpt de eiwitsynthese in je lichaam te verhogen en is geweldig voor het vergroten van spiermassa en kracht. Eén van de belangrijkste bijwerkingen is echter dat het de aromatisering van testosteron tot het vrouwelijke hormoon oestrogeen verhoogt. Dit is de belangrijkste oorzaak van gynaecomastie en het vasthouden van water bij mannen.
 • Dianabol helpt ook de stikstofretentie in je spieren te verbeteren, wat enorm helpt bij het vergroten van de spiergroei door een direct positief effect op de eiwitsynthese.
 • Dianabol is ook geweldig voor het vergroten van kracht en wordt vaak gebruikt door bodybuilders wanneer ze vast komen te zitten op een bepaald niveau. In een dergelijk geval kan het ook worden gecombineerd met andere kracht-steroïden zoals Deca Durabolin.

Lees Ook: Dianabol Resultaten

D-Bal van Crazy Bulk is een enorm krachtig natuurlijk en legaal alternatief voor Dianabol dat enorm populair geworden is binnen de bodybuildinggemeenschap.

Dianabol op cutting cyclus

Wat probeer je te bereiken met een cutting cyclus?

Tijdens een cutting cyclus is je belangrijkste doel:

 • overtollig vet in je lichaam verbranden
 • waterretentie elimineren

En dit is omdat je een ultramagere spiermassa en een verbeterde vasculariteit wilt met aderen die overal in je lichaam zichtbaar zijn.

Enkele van de beste steroïden die vaak worden gebruikt tijdens een cutting cyclus zijn Oxandrolon en Winstrol. Hoewel Clenbuterol geen steroïde is, gebruiken veel bodybuilders het ook omdat het een intens krachtige vetverbrander is die positieve effecten heeft op de spiergroei.

Past Dianabol in een cutting cyclus?

Het enige antwoord op deze vraag is NEE!

En er is eenvoudige logica in het spel. Tijdens een cutting cyclus is het belangrijk om het vasthouden van water uit je lichaam te elimineren en een droge steroïde zoals Anavar of Winstrol kan hierbij helpen. Het gebruik van Dianabol daarentegen kan precies het tegenovergestelde doen. Het kan ervoor zorgen dat je veel watergewicht krijgt. Het is in wezen een steroïde om te bulken en niet om te cutten!

Het heeft dus absoluut geen zin om Dianabol of Dbol te gebruiken tijdens de cutting fase.

Wat moet je gebruiken tijdens een cutting cyclus?

Om terug te komen op een cutting cyclus, zijn er enkele geweldige opties die je kunt overwegen, waaronder het snijden van SARM’s en steroïden:

Anavar

Anavar of Oxandrolon is in wezen een cutting steroïde die de meeste bodybuilders gebruiken voordat ze op het podium verschijnen om de gewenste cutting effecten te krijgen en de vasculariteit te verbeteren.

Het stimuleert niet alleen je metabolisme, maar helpt ook om overtollig water uit het lichaam te verwijderen.

Een ander belangrijk voordeel van Anavar is dat het echt gunstig kan zijn voor het verbeteren van kracht.

Oxandrolon wordt vaak beschouwd als de mildste steroïde, omdat de bijwerkingen niet als ernstig beschouwd worden. Dat gezegd hebbende, betekent dit niet dat het zonder enige discretie kan worden gebruikt. Het is nog steeds een steroïde en heeft bijwerkingen.

Dianabol op cutting cyclus

Kunnen Anavar en Dbol gecombineerd worden?

Ik zou zeggen: Ja!

Een Anavar – Dbol Cyclus is een van de beste oplossingen voor mensen die op zoek zijn naar manieren om hun kracht te vergroten. In feite combineren veel bodybuilders en atleten ze om naar een hoger niveau te geraken of om hun podiumprestaties te verbeteren.

Bovendien is dit een steroïde die door zowel mannen als vrouwen kan worden gebruikt.

Winstrol

Nog een andere veel voorkomende steroïde die tijdens een cutting cyclus wordt gebruikt, is Winstrol of Stanozolol. Het is een andere droge steroïde die je kan helpen geweldige cutting resultaten te bereiken. Het verbrandt niet alleen vet, maar helpt ook om het vasthouden van water te elimineren.

Een ander positief effect van deze steroïde is dat het je kan helpen de vasculariteit te vergroten, net als Anavar.

Het wordt gebruikt voor het cutting en verharden van spieren.

Winstrol heeft veel bijwerkingen en moet met de nodige zorg en voorzichtigheid worden gebruikt. Enkele van de vaak voorkomende bijwerkingen van Winstrol kunnen zijn:

 • hoge bloeddruk
 • haaruitval en acne (bij mannen die al aan deze aandoeningen lijden)
 • hartproblemen
 • onderdrukking van testosteron
 • levertoxiciteit
 • gewrichtspijn enz…

Kunnen Winstrol en Dbol worden gecombineerd?

Nee, dat is niet zo’n goed idee. In feite wordt de Dianabol Winstrol-cyclus nooit aanbevolen, omdat de ene een natte steroïde is en de andere een zeer droge. Het heeft absoluut geen zin om die twee te combineren.

Conclusie

Dianabol is niet de beste optie om te overwegen tijdens een cutting cyclus. Het wordt meestal gebruikt tijdens de bulking fase en het grootste deel van het gewicht dat door deze steroïde wordt gewonnen, is eigenlijk watergewicht. Tijdens een cutting cyclus kan je Winstrol, Anavar of zelfs Sustanon gebruiken. Deze steroïden kunnen ook gecombineerd worden met elkaar voor snellere en betere resultaten.

Vergelijkbare berichten