Beste steroïden voor beginners

Hoge doses, het te vroeg innemen van de verkeerde steroïden en het niet implementeren van een effectieve PCT zijn allemaal veelvoorkomende fouten bij beginners.

Een gebrek aan kennis bij het gebruik van steroïden verhoogt het risico op gevaar aanzienlijk. Een beginner is vatbaarder voor zware effecten, omdat hun lichaam geen kans heeft gehad om tolerantie voor dergelijke stoffen op te bouwen.

In dit artikel zullen we de veiligste steroïden voor beginners onthullen, waardoor de risico’s/bijwerkingen tijdens een eerste steroïdecyclus worden geminimaliseerd.

Beste steroïden voor beginners

Top 3 steroïden voor beginners

 • Testosteron
 • Anavar
 • Dianabol

Elk van deze steroïden is geschikt voor beginners. Welke je neemt hangt af van je persoonlijke voorkeur van toediening en wat je met je cyclus wilt bereiken.

Legaal Dianabol-alternatief

D-Bal is ons # 1 best beoordeelde legale Dianabol-product. Het bootst de spieropbouwende en krachtverhogende effecten van Dianabol na, maar zonder diens ongewenste bijwerkingen.

Het kan zonder medisch voorschrift online worden gekocht.

D-Bal is het meest geschikt voor mannen die aanzienlijke hoeveelheden spieren willen kweken; zonder hun testosteron af te sluiten, hun lever te belasten of de bloeddruk te verhogen.

Testosteron

Een cyclus met alleen testosteron de het meest populaire optie voor een beginner. Dit komt omdat beginners grote winsten in spieren en kracht willen ervaren, maar weg willen blijven van heftige stoffen.

Testosteron zorgt voor uitzonderlijke winsten, zonder al te heftige bijwerkingen.

Het enige nadeel voor sommige beginners is dat testosteron voornamelijk een injecteerbare steroïde is. Daarom, als gebruikers het oraal willen nemen tijdens hun eerste steroïde cyclus, zouden Anavar en Dianabol de voorkeursopties zijn.

Verschillende esters

Dit zijn de meest populaire vormen van testosteron bij bodybuilding:

 • Testosteron suspension
 • Testosteronacetaat
 • Testosteron propionaat
 • Testosteron ENANTAAT
 • Testosteron cypionate (ook bekend als depo-testosteron)
 • Testosteronundecanoaat
 • Sustanon 250

Let op: er is geen ‘beste testosteron’, alle verschillende vormen van testosteron zullen gelijke hoeveelheden spieren en kracht opbouwen. Sommigen zullen echter sneller werken en hebben meer regelmatige injecties nodig. Het enige andere verschil is dat de kortere, sneller werkende esters iets krachtiger zijn, waardoor er meer daadwerkelijk testosteron in de bloedbaan komt.

Testosteron suspension

Testosteron suspension is in wezen puur testosteron in water. Het wordt meestal niet aanbevolen voor beginners omdat het erg snel werkt, waardoor het een onmiddellijk effect op het lichaam heeft, in plaats van dat het geleidelijk in de bloedbaan terecht komt.

Een voordeel is dat testosteron suspension snelle winsten zal opleveren, omdat het puur testosteron is en dus niet afgebroken hoeft te worden. Het slechte nieuws is echter dat het zeer frequente injecties vereist, omdat het ook snel je lichaam verlaat.

Testosteron suspension vereist 2 injecties per dag, wat niet ideaal is voor een beginner. Bovendien is testosteron suspension één van de minst gemakkelijke steroïden om te injecteren, omdat er een grote naald voor nodig is (de ergste nachtmerrie van een beginner). Dit komt omdat testosteron suspension niet gemicroniseerd is; dus vanwege de grotere kristallen is de kans groot dat spuiten verstopt raken. Het is niet verwonderlijk dat suspension-injecties vaak pijnlijk zijn.

De meeste ervaren gebruikers van steroïden haken af als het gaat om het nemen van een testosteron suspension, dus is het zeer onwaarschijnlijk dat beginners hiervan zullen genieten. In werkelijkheid zouden ze waarschijnlijk nooit meer injecties nemen als dit hun eerste cyclus was.

Testosteronacetaat

Testosteronacetaat is een snelwerkende vorm van testosteron, met een halfwaardetijd van 2-3 dagen, hoewel ze langzamer zerkt dan testosteron suspension.

De effecten zullen snel komen, maar frequente injecties zijn nodig (hoewel niet zo vaak als bij testosteron suspension).

Testacetaat vereist één injectie per dag.

Een grote naald is niet nodig en injecties zijn meestal niet pijnlijk.

Testosteronpropionaat

Testosteronpropionaat is ook snelwerkend, zij het langzamer dan testosteron suspension en testosteronacetaat. Injecties zijn om de dag nodig.

Propionaat lijkt misschien goedkoop; het wordt echter gedoseerd op slechts 100 mg/ml, terwijl andere vormen van testosteron gewoonlijk worden gedoseerd op ongeveer 250 mg/ml. Daarom blijkt het eigenlijk duur te zijn.

Testosteronpropionaat heeft doorgaans een prijs die ongeveer 50% hoger is dan die van andere vormen van testosteron.

Bovendien hebben propionaatinjecties de neiging pijn te doen, in die mate zelfs dat mensen hebben gemeld dat ze daarna mank gingen lopen. Beginners kiezen daarom meestal niet voor propionaat.

Testosteron Cypionate & Enanthate

Bingo. Dit zijn de esters die door de meeste beginners worden gebruikt omdat ze minder frequente injecties nodig hebben (eens per 4-5 dagen).

Ik heb Cypionate en enanthate samen vermeld omdat het lichaam elke verbinding met een vergelijkbare snelheid absorbeert.

Gebruikers zullen iets langer moeten wachten voordat ze beginnen; deze vorm van testosteron is echter vaak comfortabel/aangenaam voor beginners om te nemen.

Testosteronundecanoaat

Injecteerbare testundecanoaat is een zeer langzaam werkende vorm van testosteron. Een uniek voordeel is dat het maar één keer per twee weken moet worden geïnjecteerd.

Omdat het echter lang duurt om een piek in je bloedbaan te bereiken, met een halfwaardetijd van 34 dagen (1), moeten gebruikers erg geduldig zijn, aangezien het een maand kan duren voordat het begint te werken.

Testosteronundecanoaat is ook verkrijgbaar als orale steroïde, bekend als Andriol (of Testocaps).

In orale vorm werkt undecanoaat zeer snel met plasmatestosteronspiegels die ongeveer 5 uur na een dosis een piek bereiken.

Een ander voordeel van Andriol (orale test undecanoaat) is dat het de lever omzeilt en wordt opgenomen via het lymfestelsel. Bijgevolg is het niet hepatotoxisch en vormt het geen bedreiging voor de lever, in tegenstelling tot veel andere orale steroïden.

Tabletten kunnen handiger zijn voor beginners dan injecties; een orale undecanoaatcyclus is echter meestal erg duur, met ongeveer 8 capsules (280 mg) per dag nodig om de testosteronniveaus voldoende te verhogen voor een aanzienlijke effect.

De prijs van Andriol van een arts kan bijvoorbeeld ongeveer $ 40 zijn (2).

Met zo’n dosis van 280 mg kom je 7,5 dagen toe. Een cyclus van 6 weken zou dus $ 240 kosten. Daarom is injecteerbaar testosteron een stuk voordeliger voor beginners.

Opmerking: als beginners van plan zijn Andriol (oraal undecanoaat) in te nemen, moeten ze bij elke tablet een maaltijd consumeren die ten minste 20 g voedingsvet bevat, waarvan is aangetoond dat het de absorptie aanzienlijk verhoogt. Zonder dit zal de biologische beschikbaarheid van Andriol erg laag zijn.

Sustanon 250

Sustanon 250 is een mengsel van 4 verschillende esters, namelijk:

 • 30 mg propionaat
 • 60 mg fenylpropionaat
 • 60 mg isocaproaat
 • 100 mg decanoaat

Doordat het verschillende esters bevat, is het dus zowel snelwerkend als langzaamwerkend. In de praktijk betekent dit dat het snel in werking treedt, frequente injecties vereist (elke 2 dagen) en voor een lange tijd in je systeem zal blijven vanwege de aanwezigheid van decanoaat.

Sustanon 250 is niet inherent de beste vorm van testosteron, zoals sommige mensen beweren. Het zal niet meer spieren of kracht opbouwen dan andere esters – het is gewoon een andere mix.

Beste legale testosteronproduct – Testogen

Testogen

Testogen – Het is een krachtige en 100% natuurlijke testosteronbooster die je kan helpen spieren op te bouwen en ook vet te verbranden. Het kan ook helpen de kracht en het libido te vergroten en heeft geen bijwerkingen.

Testosteroncyclus (voor beginners)

Testosteron cypionate en enanthate zijn de meest populaire soorten testosteron voor beginners.

Dit komt doordat ze: kosteneffectief zijn, niet pijnlijk zijn en niet al te frequente injecties vereisen (elke 4-5 dagen).

Dit is een typische steroïde cyclus voor beginners. Dit zijn conservatieve doses, dus de bijwerkingen zullen minimaal zijn. Dit zal helpen om het lichaam voor te bereiden op hogere doseringen in toekomstige cycli.

WeekTestosteron
1-2200mg
3-5300mg
6-7350mg

Bij gebruik van cypionaat/enanthaat wordt de fles doorgaans gedoseerd met 200 mg/ml.

Om ingewikkelde wiskunde te besparen, kan je 2 injecties per week doen, waarbij je de eerste 2 weken 100 mg per injectie (0,5 ml) nodig hebt.

In week 3-5 zal dit 2 x 150 mg (0,75 ml) injecties per week zijn.

En voor de weken 6-7 zijn het 2 x 175 mg (0,875 ml) injecties per week.

Het wordt aangeraden om geen injecties over te slaan, omdat uitstel de testosteron in je bloed zal doen pieken en vervolgens zal laten dalen, wat meer bijwerkingen kan veroorzaken (en het gewenste effect ervan kan verminderen).

Gebruikers zullen doorgaans 9 kg aankomen van deze eerste cyclus.

Testosteroncyclus voor/na

Beste steroïden voor beginners

Deze transformatie is van een bodybuilder op YouTube, die testosteronpropionaat gebruikte voor zijn eerste cyclus.

Deze resultaten (hierboven) zijn typisch, waarbij elke spiergroep merkbaar grote wordt.

Het enige verschil met deze transformatie is dat als je in een calorieoverschot eet, je lichaamsvet kan toenemen. Terwijl als je onderhoudscalorieën eet of een tekort hebt, dit zal afnemen.

Tweede testosteroncyclus

Een vervolgcyclus op de bovenstaande testcyclus zou als volgt zijn:

WeekTestosteron
1200mg
2-5400mg
6-9500mg
10200mg

In deze cyclus wordt de dosis verhoogd (tot 500 mg) en wordt de cyclus met nog eens 3 weken verlengd. Deze tweede cyclus kan nog eens 4,5 kg vetvrije massa toevoegen, bovenop de aanvankelijke toevoegingen van de eerste cyclus.

Bijwerkingen van testosteron

Testosteron is een milde steroïde, die regelmatig door artsen wordt voorgeschreven voor TRT (testosteronvervangingstherapie). De volgende bijwerkingen zullen dus niet ernstig zijn, maar zijn nog steeds mogelijk:

 • Daling van HDL (goed) cholesterol (study)
 • Verhoogd risico op hypertensie (study)
 • Acne/vette huid (study)
 • Waterretentie (study)
 • Gynaecomastie (study)
 • Haaruitval/verdunning

Het is onwaarschijnlijk dat de bloeddruk tot een hoog niveau stijgt, omdat testosteron slechts een mild effect heeft op de cholesterolwaarden. Beginners willen echter misschien een controle krijgen bij hun arts voordat ze aan hun eerste cyclus beginnen, om er zeker van te zijn dat hun bloeddruk aanvankelijk niet hoog is.

Acne en een vette huid zijn mogelijke bijwerkingen, vanwege de androgene aard van testosteron. Mensen die in het verleden last hebben gehad van acne kunnen hier vatbaarder voor zijn, vanwege een genetische aanleg voor een verhoogde talgproductie (de olieachtige substantie) op de huid.

Sommige waterretentie is gebruikelijk bij het gebruik van testosteron; dit zal echter niet zo veel zijn in vergelijking met andere ophopende steroïden, zoals Dianabol of Anadrol.

Gynaecomastie is mogelijk bij het nemen van testosteron vanwege het feit dat de steroïde aromatiseert (het zet zich om in oestrogeen). Wanneer de oestrogeenspiegels omhoogschieten, kan zich bij mannen overmatig borstweefsel vormen, waardoor gyno- of mannenborsten ontstaan.

Het nemen van een effectieve aromataseremmer (AI), zoals Arimidex, zal de kans op gyno aanzienlijk verminderen. Een nadeel van het nemen van AI’s is echter dat ze de bloeddruk kunnen verhogen.

Het is dus een goed idee om je tepels in de gaten te houden en als ze overdreven gezwollen worden, kun je vanaf dat moment een AI uitvoeren. Arimidex werkt zeer snel: 1 mg verlaagt het oestradiol in slechts 24 uur al met 70%.

Hoe hoger de dosis testosteron, hoe groter de kans dat gebruikers gyno ontwikkelen.

Testosteron heeft ook het patroon om het dunner worden van het haar op de hoofdhuid te versnellen, vanwege de hoge DHT-niveaus. Je haar keert meestal terug na de cyclus. Als steroïden echter gedurende langere tijd worden gecyclet, kan een dergelijke verdunning of recessie permanent worden.

Anavar

Anavar (Oxandrolon) is de veiligste van alle steroïden voor beginners, en is aanzienlijk milder dan testosteron.

Beste steroïden voor beginners

De voordelen van Anavar zijn:

 • Het bouwt spieren op
 • Aanzienlijke toename in kracht
 • Verbeterde vetverbranding
 • Geen ernstige bijwerkingen
 • Het kan oraal worden ingenomen

De nadelen van Anavar zijn:

 • Je bouwt niet zoveel spieren op als met testosteron
 • Het is duur

Daarom, als een beginner een hoop spieren wil kweken vanaf zijn eerste cyclus, is Anavar niet de beste keuze. Als men echter gedefinieerder wil worden; wat spieren wil kweken en tegelijkertijd vet verbranden – is Anavar een goede keuze. Vooral voor beginners die naalden willen vermijden en bang zijn voor de bijwerkingen van steroïden.

Oxandrolon wordt zo goed verdragen dat het vaak wordt voorgeschreven aan vrouwen en kinderen om hen te helpen vetvrije massa te krijgen, wat je een idee geeft van het veiligheidsprofiel.

Ook al is Oxandrolon oraal inneembaar (zoals testosteronundecanoaat), het is niet bijzonder levertoxisch. In het geval van Oxandrolon is dit omdat de nieren helpen om oxandrolon te af te breken, waardoor de levertoxiciteit en de belasting van de lever worden verminderd.

Anavar-cyclus (voor beginners)

WeekAnavar
1-315mg/dag
4-620mg/dag

Deze cyclus is geschikt voor beginners, met bescheiden doseringen. In vervolgcycli kunnen gebruikers in week 1 beginnen met 20 mg per dag, met cycli die tot 8 weken duren.

Test & Anavar-cyclus

Als beginners verdere spier- en vetverliezen willen, kunnen ze Anavar en Testosteron samen stapelen. Het risico op bijwerkingen neemt echter iets toe in vergelijking met het gebruik van alleen testosteron.

WeekTestosteronAnavar
1-2200mg15mg/dag
3300mg15mg/dag
4-5300mg20mg/dag
6350mg20mg/dag
7350mg——

Het belangrijkste nadeel bij het uitvoeren van deze cyclus is de verhoogde endogene onderdrukking van testosteron na de cyclus; dit kan echter worden gecorrigeerd met een effectieve PCT.

Een beginner die deze cyclus volgt, zal ongeveer 11 kg aankomen, terwijl hij een merkbare hoeveelheid vet verbrandt.

Anavar bijwerkingen

In deze doseringen zullen de bijwerkingen van Anavar zeer minimaal zijn. De volgende effecten zijn echter mogelijk:

 • Testosterononderdrukking
 • Verhoogd LDL-cholesterol
 • Dunner wordend haar
 • Vettige huid

Het is echter gebruikelijk dat Anavar-gebruikers geen bijwerkingen melden bij het gebruik van deze steroïde. Testosterononderdrukking is vrijwel zeker; dit effect is echter slechts minimaal. Sommige beginners zullen ervoor kiezen om geen PCT te nemen na Anavar, omdat endogene testosteronniveaus doorgaans snel herstellen. Wanneer het echter wordt gestapeld met testosteron, wordt een PCT aanbevolen.

Een beetje haaruitval is mogelijk, omdat Anavar een DHT-derivaat is. Als iemands genetica echter niet vatbaar is voor mannelijke kaalheid, zal Anavar het ook niet plotseling veroorzaken.

Legaal Anavar-alternatief

Anvarol

Anvarol van Crazy Bulk is het beste legale alternatief voor Anavar. Het is samengesteld met 100% natuurlijke ingrediënten en heeft geen bijwerkingen. Het is uitstekend geschikt voor een cutting cyclus en kan worden gestapeld met andere legale steroïden van Crazy Bulk om snellere resultaten te boeken. Het kan door zowel mannen als vrouwen worden gebruikt en heeft geen PCT nodig.

Dianabol

Dianabol (Methandrostenolone) is een zeer bekende steroïde, bekend als één van de favoriete steroïden van de jaren ’70, onder Arnold Schwarzenegger en andere klassieke bodybuilders. Het wordt vandaag de dag nog steeds veel gebruikt en het blijft één van de beste steroïden voor het opbouwen van grootte en massa.

Dianabol kan oraal worden ingenomen en beginners kunnen het nemen als ze grote spiergroei willen maar naalden willen vermijden.

Dianabol is niet extreem wanneer het tijdens een eerste cyclus in bescheiden doses wordt ingenomen. De bijwerkingen zijn echter waarschijnlijk meer uitgesproken in vergelijking met de vorige testosteron- en Anavar-cycli.

Dianabol is ook een van de beste steroïden voor kracht, die tijdens een eerste cyclus vaak tot 31 kg kan toevoegen bij samengestelde oefeningen.

Dianabol-cyclus (voorbereidingscyclus)

WeekDianabol
1-210mg/dag
3-415mg/dag
520mg/dag

Omdat Dianabol sterker is dan de andere twee steroïden op deze lijst, kan de bovenstaande cyclus worden uitgevoerd als een voorbereidingscyclus, voordat hogere doses worden gebruikt. Beginners zullen met deze cyclus ongeveer 7 kg aankomen, wat veel spiermassa is voor hoe bescheiden de doses zijn.

Het belangrijkste doel van deze cyclus is om het lichaam voor te bereiden op de volgende cyclus, die grotere effecten zal opleveren.

Dianabol-cyclus (voor beginners)

Bij hogere doseringen zal deze cyclus ongeveer nog eens 7 kg toevoegen, bovenop de 7 kg die eerder werd verkregen door de voorbereidingscyclus.

WeekDianabol
1-220mg/dag
3-625mg/dag

Als beginners geen voorbereidingscyclus gebruiken en hiermee beginnen, zullen ze ongeveer 14 kg aankomen; waardoor het effectiever is dan alleen testosteron te nemen.

Dianabol bijwerkingen

Dianabol kan het volgende veroorzaken:

 • Verhoogde bloeddruk
 • gynaecomastie
 • Leverschade
 • Acne
 • Haaruitval

Dianabol zal de bloeddruk meer verhogen dan testosteron of Anavar. Daarom wordt aanbevolen om geen AI te gebruiken voordat er tekenen van gyno optreden. Ook om dergelijke verhogingen van de bloeddruk te verminderen, is het het beste om 3-5 keer per week cardio te doen.

Gynaecomastie is mogelijk met Dianabol en daarom moet hetzelfde protocol worden gebruikt als bij testosteron; alleen Arimidex gebruiken wanneer vroege tekenen van tepelzwelling verschijnen (of helemaal niet).

In tegenstelling tot Anavar en Testosteron is Dianabol bijzonder hepatotoxisch; hierdoor moet tijdens je cyclus enige leverondersteuning worden ingenomen. Een aanbevolen supplement is TUDCA (Tauroursodeoxycholzuur), waarvan is aangetoond dat het verhoogde leverenzymen, die wijzen op leverstress, effectief vermindert.

Dianabol is niet zo androgeen als testosteron, dus een vette huid en acne zijn minder waarschijnlijk, maar mogelijk.

Haaruitval is minder waarschijnlijk in vergelijking met testosteron, vanwege minder androgeniteit, daarom behielden veel bodybuilders uit de jaren ’70 hun haarzakjes; vergeleken met bodybuilders van tegenwoordig, die vrijwel allemaal kaal zijn.

De reden hiervoor is dat IFBB-professionals tegenwoordig zware doseringen van zeer androgene verbindingen nemen.

D-Bal van Crazy Bulk is het beste legale alternatief voor Dianabol dat je kan helpen om geweldige ophopende resultaten te krijgen zonder enige negatieve bijwerkingen die vaak worden geassocieerd met Dianabol. Het is gemaakt met natuurlijke ingrediënten en je hebt na gebruik geen PCT nodig. Het heeft geweldige gebruikersrecensies gekregen. Bekijk mijn volledige D-Bal Review door hier te klikken.

Andere steroïden voor beginners

Testosteron, Anavar en Dianabol zijn de 3 meest voorkomende steroïden die door beginners worden gebruikt en zijn misschien wel de meest optimale.

Er zijn echter andere steroïden die door beginners kunnen worden ingenomen. Turinabol is bijvoorbeeld een andere stof die door beginners kan worden ingenomen, hoewel het extremer zal zijn dan Anavar, maar minder extreem dan Dianabol.

Deca Durabolin is zeker mild en geschikt voor beginners; het wordt echter meestal niet op zichzelf gebruikt. In plaats daarvan kan het worden toegevoegd aan testosteron of Dianabol voor nog meer spiergroei.

Dit zou echter gewoonlijk niet worden gestapeld in een eerste steroïdecyclus, maar in plaats daarvan in een latere cyclus. Dit komt omdat Dianabol en testosteron op zichzelf al stevig genoeg zijn voor een beginnerscyclus.

Te vermijden steroïden

 • Anadrol
 • Trenbolon
 • Winstrol

Sommige bodybuilding-coaches raden hun klanten aan de bovenstaande stoffeb als een eerste cyclus te nemen, maar dat kan gevaarlijk zijn!

Anadrol is één van de meest giftige steroïden op de markt, die ervaren bodybuilders zelfs maar moeilijk kunnen verdragen. Hierdoor zullen ze doelbewust het gebruik van deze steroïde vermijden, vanwege de manier waarop ze erop reageren. De bloeddruk kan bij Anadrol tot zeer hoge niveaus stijgen en daarom wordt de cardiovasculaire belasting voor beginners als overdreven beschouwd. Er is ook het risico van leverbelasting op Anadrol.

Trenbolon is een andere agressieve verbinding waar mensen vaak negatief op reageren, ondanks dat het verbazingwekkende resultaten oplevert. De crash na de cyclus op trenbolon is ook ernstig; waardoor gebruikers zich mentaal zeer slecht voelen en hun testosteron wordt stopgezet.

Sommige beginners nemen Winstrol als een eerste cyclus, wat zwaar zal zijn voor het lichaam. Winstrol is vergelijkbaar met Anavar met betrekking tot winsten, waarbij Winstrol iets effectiever is. De bijwerkingen van Winstrol zijn echter veel ernstiger in vergelijking, waarbij testosteron wordt stopgezet, er leverbeschadiging optreedt en je bloeddruk tot hoge niveaus stijgt. Winstrol is ook veel androgener dan Anavar, dus een vette huid en haaruitval zullen waarschijnlijk een probleem worden. Het enige grote voordeel dat Winstrol heeft ten opzichte van Anavar is dat het aanzienlijk goedkoper is; beginners wordt echter aangeraden om als eerste cyclus hun gezondheid voorop te stellen (in plaats van hun portemonnee).

Overzicht

De beste steroïden voor beginners zijn een van de volgende:

 • Testosteron
 • Anavar
 • Dianabol
 • Deca Durabolin

Het beste type testosteron voor beginners is meestal cypionate of enanthate. Dit zijn kosteneffectieve injecties die niet zo regelmatig hoeven te worden geïnjecteerd als andere vormen van testosteron; waarbij dergelijke injecties geen noemenswaardige pijn veroorzaken.

De keuze voor welke steroïden iemand moet gebruiken hangt natuurlijk af van de doelen en het budget van de persoon.

Als geld geen rol speelt en een beginner het bij oraal inneembare steroïden wil houden; zou men Testosteron Undecanoate of Anavar kunnen nemen. Of men kan beide stoffen tegelijkertijd gebruiken voor nog betere resultaten. Het samenvoegen van deze twee kost echter ongeveer $ 500.

Als een persoon echter een normaal budget heeft, kan men kiezen voor Dianabol of Testosteron Enanthate, waarbij slechts één van deze voldoende is.

Voor grotere winsten in grootte en massa zou Dianabol de beste keuze zijn, gevolgd door testosteron.

Als het belangrijkste doel is om vet te verbranden en een gespierd lichaam te krijgen, zou Anavar de beste keuze zijn.

De slechtste steroïden voor beginners zijn Anadrol, Trenbolone en Winstrol.

Deze zijn gewoon te extreem voor het lichaam, wat onvermijdelijk langdurige schade zal veroorzaken. Als je deze tijdens een eerste cyclus neemt, is het alsof je in het diepe springt wanneer je voor het eerst leert zwemmen. Er zijn andere giftige steroïden die vermeden moeten worden, zoals Superdrol en Halotestin (bijvoorbeeld); deze zijn echter niet algemeen bekend of worden niet gebruikt door beginners.

Vergelijkbare berichten