Belangrijke Testosteron Killers die elke man zou moeten vermijden

Één van de belangrijkste aspecten van het kweken van spieren is het verhogen van testosteron of om je mannelijke hormoon op zijn best te houden. Het is niet verwonderlijk dat steeds meer jongens, zowel jong als oud, verschillende producten uitproberen om hun testosterongehalte te verhogen.

Hoewel sommige producten effectief kunnen zijn in het verhogen van je testosterongehalte, is het belangrijk om zaken te vermijden die je testosteron verminderen, genaamd Testosteron Killers!

Belangrijke Testeron Killers

Zonder er omheen te draaien, zijn hier enkele van de belangrijkste Testeron Killers die je moet vermijden:

1. Alcohol

Laat ik beginnen met Alcohol. Je houdt misschien van drinken, maar als je doel is om je testosterongehalte te verhogen, dan moet je ermee ophouden.

GEEN alcohol meer. GEEN bier meer. En GEEN weekendbingen meer!

Toen ik als instructeur in de plaatselijke sportschool werkte, kwamen veel jongens naar me toe en vroegen of ze in het weekend bier mochten drinken.

En ik zei altijd tegen hen: “NEE, dat kan niet”.

Veel van hen dachten altijd dat ik een idioot was, maar het feit is dat drinken in het weekend je hele week hard werken volledig kan verpesten.

Alcohol en testosteron gaan niet goed samen en je moet nooit geloven in onderzoeken die aantonen dat het consumeren van alcohol de testosteronproductie juist kan verhogen.

De waarheid is dat zelfs twee drankjes meer dan genoeg kunnen zijn om je testosterongehalte te beïnvloeden. Probeer het dus te vermijden als je je testosterongehalte wil verhogen.

Belangrijke Testosteron Killers

2. Soja en sojaproducten

Als man zou je niets te maken moeten hebben met iets waar soja in zit. Het verbaast me eigenlijk waarom veel gezondheidsproducten voor mannen uit soja en sojaproducten bestaan, terwijl het eigenlijk het testosteron verlaagt en het vrouwelijke hormoon oestrogeen verhoogt.

Hoewel er nog veel meer onderzoek nodig is om de exacte relatie tussen soja en testosteron te achterhalen, onthulde een Duitse studie dat het stoppen met soja resulteerde in verminderde gevoelige borsten en oestrogeenconcentratie bij mannen in het kader van het onderzoek.

Wat betekent het voor jou als bodybuilder?

Laat ik het even rechtzetten…

Geen soja, geen soja-eiwitten, geen tofu en elk ander product dat soja bevat. Dit zou voor jou de gouden regel moeten zijn.

3. Zuivelproducten

Veel mannen vermijden zuivelproducten niet wanneer ze proberen hun testosteronniveau op te bouwen en de belangrijkste reden hierachter is dat koemelk synthetische en andere hormonen kan bevatten die de testosteronproductie in het lichaam kunnen verstoren.

Koeien zijn mogelijk gevoerd met soja en dit kan leiden tot een verhoging van de oestrogeenspiegels. Oestrogeen en testosteron zijn omgekeerd evenredig en als je je testosteronwaarden hoog wil houden, is het belangrijk om de oestrogeenspiegels in de gaten te houden.

Dat gezegd hebbende, als je er zeker van bent dat de koeien met gras worden gevoerd, zou het geen probleem moeten zijn om hun melk of vlees te consumeren.

4. Stress

Stress is een ander veelvoorkomend probleem waarmee velen van ons tegenwoordig worden geconfronteerd en helaas is het 100% gegarandeerd dat het testosteron bij mannen verlaagt. Chronische stress zorgt ervoor dat je lichaam hoge niveaus van Cortisol vrijgeeft en dit is het stresshormoon dat de testosteronsecretie in je lichaam blokkeert.

We leven in zeer uitdagende tijden en omgaan met stress is niet gemakkelijk, maar het is de noodzaak van vandaag.

Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen:

Probeer diepe ademhalingsoefeningen.

Je kunt ook proberen je woede te beheersen over kleine en triviale dingen.

Beoefen yoga. Yoga is geweldig om stress te verminderen en dat geldt ook voor meditatie. Veel mensen vinden troost in gebed. Dus wat je ook helpt te ontspannen, je zou het moeten doen.

Probeer regelmatig te sporten, want sporten is een uitstekende stressbestrijder.

Belangrijke Testeron Killers

5. Training

Training is een van de beste testosteronboosters voor mannen en het is niet zo maar eender welke vorm van training die in dit opzicht goed werkt. Het is krachttraining die je de beste resultaten zal opleveren.

Cardio of eenvoudige trainingen zoals hardlopen of joggen zijn nauwelijks effectief als het gaat om het verhogen van je testosteronlevels.

Wanneer je gewichten optilt en je spieren belast, vertel je je lichaam dat het testosteron nodig heeft. Het reageert door meer testosteron vrij te geven en verbeterde testosteronniveaus helpen je om spieren op te bouwen en tegelijkertijd vet te verbranden. HIIT of High Intensity Interval Training is perfect om de testosteron in je lichaam te verhogen. Korte en intensieve trainingen zijn altijd beter in vergelijking met langere trainingen. Een langere training blijkt juist contraproductief te zijn, aangezien het Cortisol verhoogt.

6. Obesitas – Stop met overgewicht

Als je extra gewicht hebt rond je dijen en je hoopt op een hoog testosterongehalte, moet je nog eens goed nadenken.

Overtollig lichaamsvet en testosteron zijn niet echt goede vrienden. In feite heeft overtollig lichaamsvet meer affiniteit voor oestrogeen.

Begrijp je mijn punt?

Als je je testosteronniveaus wilt verhogen, is het tijd om af te slanken. Geen vette dingen meer en veel beweging.

Geloof me, je gaat genieten van de boost in je testerongehalte.

7. Gebrek aan seks

Ja! Ik weet dat ik nu je aandacht heb!

Alle mannen houden van seks, maar met de tijd, gewichtstoename en tal van andere factoren wordt het vaak minder.

Studies tonen aan dat het testosteron in je lichaam stijgt, zelfs als je een erectie krijgt. Seks is een natuurlijke testosteronbooster. Zelfs oudere ik die meer seks hebben, hebben waarschijnlijk hogere testosteronniveaus in vergelijking met degenen die dat niet hebben.

En de grote verrassing is..

Meer testosteron zorgt ervoor dat je meer seks hebt. Dit is dus een win-winsituatie voor de meeste jongens.

Belangrijke Testeron Killers

8. Vermijd zaken die oestrogeen nabootsen

Zaken die oestrogeen nabootsen, worden xeno-oestrogeen genoemd en je hoeft niet ver te gaan om ze te zoeken. Ze staan heel dicht bij je. Je vindt ze in je huidverzorgings- en persoonlijke verzorgingsproducten, schoonmaakproducten voor je huis enz…

Zelfs je eten wordt niet gespaard. Gevogelte, sojaproducten, lijnzaad, plastic folies, plastic flessen, alles lijkt zulke verbindingen te hebben. Deze verbindingen bootsen oestrogeen na en ze blokkeren de productie van testosteron in je lichaam. Deze producten zijn silent killers en ze kunnen jou en je lichaam aantasten zonder dat je het door hebt.

Een eenvoudige manier om van deze problemen af te geraken is door biologische producten te gebruiken. Probeer vlees te krijgen van dieren die met gras worden gevoerd en niet op een boerderij zijn grootgebracht.

Te vermijden producten

 • Plastic flessen
 • Sippy bekers en bekers voor kinderen
 • Doorzichtige voorwerpen van hard plastic
 • Cosmetica
 • Shampoo’s
 • Tandpasta
 • Scheergels
 • Lichaamssprays
 • Parfums
 • Luchtverfrissers
 • Badkamer Sprays
 • Vleesvervangers
 • Soja-eiwitpoeders
 • Sojamelk, Sojakaas, Sojasaus etc.

Er zijn veel producten die gewoon onvermijdelijk zijn, zoals tandpasta, scheergel, lichaamsspray enz… Het belangrijkste is echter om het gebruik van dergelijke producten zoveel mogelijk te beperken en tegelijkertijd de nadruk te leggen op biologische alternatieven. Er zijn een aantal fantastische kruidentandpasta’s die je kunt gebruiken. In plaats van een lichaamsspray of parfum kan je overwegen een parfum met olieconcentraat te gebruiken (zeer populair in de landen van het Midden-Oosten)

9. Medicijnen

Afgezien van het bovenstaande, kunnen bepaalde medicijnen ook het testosterongehalte in je lichaam verlagen. Naarmate de meeste mannen ouder worden, hebben ze bepaalde medicijnen nodig, zoals medicijnen die nodig zijn om je cholesterol te verlagen. Van deze geneesmiddelen is bekend dat ze het cholesterolgehalte in je lichaam verlagen en je weet dit misschien niet eens.

Nu je je hiervan bewust bent en als je denkt dat sommige medicijnen die je gebruikt je testosteron kunnen doen dalen, raadpleeg dan je arts zodat hij je een ander geneesmiddel kan voorschrijven.

leeftijd

Lees ook – Testosteron injecties – voor- en nadelen, moet ik ze gebruiken?

10. Leeftijd

Dit is een factor waar je nauwelijks iets kan tegen doen. Met de leeftijd zullen de testosteronniveaus in je lichaam waarschijnlijk dalen. De productie van testosteron in je lichaam is op het hoogste niveau tijdens de puberteit en vroege adolescentie. Maar het blijft niet altijd op dit niveau.

Zodra je de 30 voorbij bent, beginnen de dingen te veranderen en beginnen de meeste mannen testosteron te verliezen met 10% per decennium. Dus tegen de tijd dat je 40 bent, heb je al een testosterontekort van 10%. Nu kan dit verlies worden verergerd door bepaalde levensstijlproblemen en stress. Degenen die aan chronische stress lijden, kunnen in een decennium zelfs meer dan 10% verliezen.

Hoe dan ook, tegen de tijd dat de meeste mannen de 60 bereiken, hebben ze nog slechts een derde van het testosterongehalte dat ze hadden op 20-jarige leeftijd en dit aantal daalt verder tot slechts een vierde op de leeftijd van 80.

Maar er is hier iets heel belangrijks om in gedachten te houden. Hoewel leeftijd een belangrijke factor is, speelt je levensstijl hierbij een cruciale rol. Mannen die fysiek actief zijn en voor hun dieet zorgen, hebben waarschijnlijk hogere testosteronniveaus, zelfs op oudere leeftijd, en het beste is dat je de testosteronproductie in je lichaam op elke leeftijd op natuurlijke en veilige wijze kan laten verhogen.

Hoe natuurlijke testosteronsupplementen gebruiken om je testosteronniveaus te verhogen?

Een van de beste manieren om je testosterongehalte te verhogen, is door je te wenden tot natuurlijke testosteronsupplementen die zijn samengesteld met biologische ingrediënten. In de loop der jaren zijn dergelijke supplementen aanzienlijk geëvolueerd in termen van kwaliteit, effectiviteit en resultaten. Goede supplementen zijn gemaakt met klinisch bewezen ingrediënten en hebben de juiste concentratie van hoogwaardige ingrediënten om je te helpen snelle resultaten te behalen.

Een van de beste supplementen die je kunt gebruiken om je testosteronniveaus te verhogen, is Testogen, dat uitstekende gebruikersrecensies heeft gekregen en door talloze onafhankelijke beoordelingssites is uitgeroepen tot de best beoordeelde testosteronbooster van 2020. Je kan het Testogen Review bekijken door hier te klikken.

Veelgestelde vragen

Welke voedingsmiddelen verhogen je testosterongehalte het meest?

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan zink zijn een van de beste testosteronverhogende voedingsmiddelen. Oesters, rood vlees zoals mager rundvlees enz… staan hier bovenaan de lijst. Daarnaast zijn degenen die rijk zijn aan Omega 3-vetzuren zoals olijven, olijfolie, vis zoals zalm, sardines enz… ook geweldig voor het verhogen van de testosteronniveaus bij mannen.

Enkele van de andere voedingsmiddelen die je in je dieet moet opnemen, zijn noten en bonen, eieren, magere melk, havermout enz… L-arginine is een aminozuur waarvan is bewezen dat het de testosteron productie in je lichaam stimuleert. Enkele van de beste bronnen van voedingsmiddelen die dit aminozuur bevatten, zijn zuivel en zuivelproducten, vlees, noten, bonen enz…, die je als onderdeel van je dagelijkse voeding zou moeten opnemen.

Doodt koffie testosteron?

Hoewel koffie vaak als een afrodisiacum wordt beschouwd, onderdrukt het in feite de aanmaak van testosteron in je lichaam. Koffie is goed voor het verhogen van de energie, maar het gaat niet goed samen met testosteron. Je bent dus beter af zonder wanneer je probeert je testosteronniveaus te verhogen.

Wat doet een hoog testosteron met een man?

Hoge niveaus van testosteron kunnen je in de eerste plaats overdreven agressief, opvliegend en bijna altijd klaar maken om iemand neer te halen. Bovendien maakt het je ook vatbaarder voor androgene bijwerkingen zoals een vette huid, ernstige acne (zowel van het gezicht als het lichaam) en zelfs slaapapneu. Afgezien daarvan kan het je ook een oncontroleerbaar libido of zin in seks geven.

Conclusie:

Leven met een laag testosterongehalte kan het je als man moeilijk maken. Niet alleen dit, het kan ook het leven van degenen die met of om je heen leven erg moeilijk maken. Vrouwen vinden het heel moeilijk om met mannen om te gaan die last hebben van prikkelbaar gedrag vanwege een laag testosterongehalte.

Als je van je vrouw en andere mensen om je heen houdt, is het tijd om voor een gezond testosteronniveau te zorgen. Verander je levensstijl door kleine veranderingen in je dieet en dagelijkse routine aan te brengen, zodat je je testosteron op natuurlijke wijze kunt verhogen en een gezond en gelukkig leven kunt leiden!

Vergelijkbare berichten